preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 


Novosti

Predstavljen novi Sportski kurikulum Sportski sat

Autor: Mirta Drokan, 25. 6. 2018.

U Osnovnoj školi Eugena Kumičića 19. lipnja 2018. predstavljen je, u okviru projekta STILL, novi Sportski kurikulum pod nazivom Sportski sat. Sportski kurikulum izradile su i predstavile Mirta Drokan, prof. i Tomislava Medvedović, prof., koja je i voditeljica sportskog dijela projekta STILL. Predstavljanju Kurikuluma nazočili su učitelji i ravnatelji OŠ Tinodi Lantoš iz Szigetvara i Osnovne škole Eugena Kumičića.

Kurikulum će omogućiti učenicima osnovnih i srednjih škola Slatine i Szigetvara više sati tjelesnog vježbanja tijekom njihovog boravka u školi. Kurikulum Sportski sat, kao izborni program, provodit će se tijekom nastavne godine dva puta tjedno u trajanju od 45 minuta, odnosno 70 sati godišnje.

Sadržaji Kurikuluma primjereni su za učenike osnovne i srednje škole koji rade po redovnom programu i za učenike s teškoćama u razvoju koji nastavu pohađaju po primjerenom obliku školovanja. Učenici s teškoćama u razvoju će se maksimalno integrirati u Sportski sat bez osjećaja različitosti.         

Kurikulum Sportski sat sadržava sljedeće sportove i kineziološke postupke unapređenja zdravlja: atletika, rukomet, odbojka, košarka, nogomet, badminton, stolni tenis, sportska gimnastika, ritmička gimnastika, ples i aerobik, biciklizam te kineziološki postupci unapređenja zdravlja.

Danas suvremeni način života sve više djecu i mlade udaljava od sporta i tjelesne aktivnosti uopće. Učenici svoje slobodno vrijeme sve manje provode na svježem zraku i u igri te su nedovoljno uključeni u organizirane oblike tjelesnog vježbanja. 
Sportski sat, kao izborni program, omogućit će učenicima povećanje tjelesne aktivnosti tijekom njihovog boravka u školi.
Raspored zvona


On this Day
 

Rubriku izradili:učenici opće gimnazije pod mentorstvom profesorice Sanje Špoljarić

Pano tjedna

Nakon povratka s terenske nastave maturanti gimnazije su izradili prigodan pano o posjetu Hrvatskom saboru pod vodstvom profesora Zorislava Jelenčića.

Instagram
Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2018./2019.

Udžbenici za 2018./2019.

(za popis udžbenika kliknite na sliku)

 
Š K O L S K I V R T


Od šume do školskog hola
Loading...
GRAD SLATINA
Loading...
Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Dan škole 2018.U prezentaciji predstavljamo aktivnosti učenika i nastavnika škole u ovoj školskoj godini.

Korisni linkovi

Susjedne škole

Osnovne škole:
OŠ Eugena Kumičića

OŠ Josipa Kozarca

Srednje škole:

Industrijsko-obrtnička škola

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju