preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 


Novosti

Posjet OPG-u Kufner u sklopu promicanja i jačanja kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi 2017.

Autor: Jasna Asić, 26. 6. 2018.

U sklopu projekta Mladi poljoprivrednici-donositelji zdravih vrijednosti lokalnoj zajednici (Promicanje i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi 2017.) učenici koji se obrazuju u obrazovnom podektoru poljoprivrede posjetili su 20. lipnja 2018. godine Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Kufner, zajedno s nastavnicama Gorankom Tomšić, Željkom Venus i Jasnom Asić. Cilj je bio upoznati se s dobrim primjerom prakse u proizvodnji grožđa za proizvodnju vina i proizvodnjom vina.

Domaćin gospodarstva pozdravio je mlade buduće nosioce poljoprivrede našega kraja i ispričao im je kratku povijest vinogradarstva i vinarstva u slatinskom kraju. Upoznao nas je s radom svoga poljoprivrednog gospodarstva i proizvodnjom vina Graševine, Frankovke, Sivog Pinota,... Pokazao je kako se njeguju rodni trsovi vinove loze i kako se kvalitetno proizvedena sirovina pretvara u kvalitetna vina.

 

Učenici su g. Damira Kufnera upoznali s opremanjem praktikuma za izvođenje vjebi iz vinarstva i analize tla koji će od slijedeće godine biti dostupan našim učenicima, ali i proizvođačima koji žele brzo doći do određenih rezultata kako bi što bolje djelovali u stvaranju što kvalitetnijih i prepoznatljivijih proizvoda.   
Raspored zvona


On this Day
 

Rubriku izradili:učenici opće gimnazije pod mentorstvom profesorice Sanje Špoljarić

Pano tjedna

Nakon povratka s terenske nastave maturanti gimnazije su izradili prigodan pano o posjetu Hrvatskom saboru pod vodstvom profesora Zorislava Jelenčića.

Instagram
Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2018./2019.

Udžbenici za 2018./2019.

(za popis udžbenika kliknite na sliku)

 
Š K O L S K I V R T


Od šume do školskog hola
Loading...
GRAD SLATINA
Loading...
Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Dan škole 2018.U prezentaciji predstavljamo aktivnosti učenika i nastavnika škole u ovoj školskoj godini.

Korisni linkovi

Susjedne škole

Osnovne škole:
OŠ Eugena Kumičića

OŠ Josipa Kozarca

Srednje škole:

Industrijsko-obrtnička škola

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju