preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Novosti

Predstavljanje knjige "Stepenice do neba"

Autor: Željka Balković, Željka Orban, 3. 12. 2018.

U petak, 30. studenoga 2018., našu je školu posjetila i svoj prvi roman predstavila mlada autorica Ivana Adlešić Pervan. 
Šarmantno je, vedro i duhovito zainteresirala učenike za knjigu "Stepenice do neba" koja je priča o odrastanju, napisana u obliku dnevnika. Naslov je prijevod poznate pjesme kultne grupe Led Zeppelin "Stairway to Heaven". Naravno, ništa nije slučajno - Ivana je velika ljubiteljica rock'n roll glazbe. Nada se da će to, možda, postati bar neki čitatelji nakon što pročitaju njenu knjigu i poslušaju naslovnu pjesmu. 

Ivana nam je ispričala kako je voljela ići u srednju školu i kako je to doba, kao i vrijeme koje je provela kao profesorica engleskog jezika, bilo izvor motivacije za pisanje njene prve knjige.

 

Radujemo se novom susretu jer je autorica rekla da je druga knjiga već gotova. Zahvaljujemo Školskoj knjizi koja je sponzorirala ovaj susret, svim učenicima koji su bili nazočni i aktivno sudjelovali u predstavljanju knjige.

Ljudi, čitajte knjige (ne mora uvijek biti lektira) i slušajte rock'n roll!


Izvor: tekst - Željka Balković, foto - Željka Orban


Škola za život
Raspored zvona


Pano tjedna

Nakon samostalnog pretraživanja  informacija u digitalnom okružju i usporedbe podrijetla riječi, učenici 1. a prikazali su sintagmu „Sretan Božić” na nekim od njima „najdojmljivijim” jezicima (švedskom, danskom, nizozemskom, rumunjskom, iranskom, armenskom i dr. jezicima). Mentorica učenicima bila je profesorica Željka Orban.

Instagram

Školska zadruga "SLATINA"
Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2019./2020.

Š K O L S K I V R T


Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju