preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Novosti

Međunarodno natjecanje Dabar 2018.

Autor: Ksenija Rastija, Sandra Bošnjak, 4. 12. 2018.

Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, nastavnicima i učenicima, ali i u široj javnosti. 
Osmišljen je kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su napisali stručnjaci iz pedesetak zemalja. Iako se rješavanje zadataka temelji na informatici, mogu ih rješavati i osobe bez informatičkog predznanja.

Natjecanje se organizira u 5 kategorija. Kategorija za učenike srednjih škola je GigaDabar.

Ove godine se unaša škola uključila u ovaj projekt. Na natjecanju koje se održalo od 12. do. 16. studenoga na CARNetovom sustavu Loomen sudjelovalo je 40 učenika naše škole. Ispit se sastojao od 12 pitanja koje su natjecatelji morali riješiti u 40 minuta. 

 


Čestitamo svim natjecateljima na sudjelovanju i postignutim rezultatima, a posebno pohvaljujemo učenike koji su se svojim rezultatom plasirali u 10% najboljih u državi. Najuspješniji učenici naše škole plasirani u 10% najboljih u državi su: Luka Škiljić (3.a), Boris Boronjek (3.b), Matija Drenski (3. el), Domagoj Hegedušić (2.b) i Dominik Kizivat (1.b).

Svim učenicima koji su sudjelovali bit će uručene diplome.

 
Škola za život
Raspored zvona


Pano tjedna

Nakon samostalnog pretraživanja  informacija u digitalnom okružju i usporedbe podrijetla riječi, učenici 1. a prikazali su sintagmu „Sretan Božić” na nekim od njima „najdojmljivijim” jezicima (švedskom, danskom, nizozemskom, rumunjskom, iranskom, armenskom i dr. jezicima). Mentorica učenicima bila je profesorica Željka Orban.

Instagram

Školska zadruga "SLATINA"
Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2019./2020.

Š K O L S K I V R T


Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju