preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Novosti

Božić u knjižnici

Autor: Damir Balković, 19. 12. 2018.

U utorak, 18. prosinca 2018. s početkom u 19,00 sati održano je tradicionalno druženje "Božić u knjižnici" koje je planirano Godišnjim planom i programom školskoga knjižničara i Školskim kurikulumom. Za razliku od dosadašnjih druženja, kada smo pjevali adventske i božićne pjesme, izvodili različite igrokaze i čitali stihove posvećene Božiću te prošle godine imali adventsko-božićni kviz, ove je godine knjižničar osmislio jednu novu aktivnost vezanu uz Božić.

   


Naime, učenici III. B razreda gimnazije, koje je pripremila profesorica Valerija Ivanac-Jelenčić, čitali su Zanimljivosti o Božiću koje nismo znali. Evo samo nekoliko zanimljivosti koje smo saznali da se došašće slavi još od šestoga stoljeća, da riječ Betlehem znači „kuća kruha“, da na svijetu ima šest gradova i sela koji nose ime Betlehem, da pri čestitanju Božića slobodno možemo upotrijebiti pridjeve i sretan i čestit i da nas nitko nema pravo ispravljati.

Druženju su bili nazočni i učenici I. A razreda opće gimnazije s vjeroučiteljicom Jelenom Matišić.

Budući da nismo imali neku glazbenu pratnju, učenici su ipak, uz nagovaranje knjižničara, stidljivo otpjevali jednu od najljepših hrvatskih božićnih pjesama „Radujte se narodi“.

Na kraju ovoga susreta knjižničar je zahvalio kolegici Valeriji Ivanac-Jelenčić  i učenicima III. B koji su sudjelovali u programu i koji su uredili pano u knjižnici te kolegici Željki Venus koja je pomogla pri uređenju knjižnice radovima naših učenika, članova školske zadruge.

 

 
Škola za život
Raspored zvona


Pano tjedna

Nakon samostalnog pretraživanja  informacija u digitalnom okružju i usporedbe podrijetla riječi, učenici 1. a prikazali su sintagmu „Sretan Božić” na nekim od njima „najdojmljivijim” jezicima (švedskom, danskom, nizozemskom, rumunjskom, iranskom, armenskom i dr. jezicima). Mentorica učenicima bila je profesorica Željka Orban.

Instagram

Školska zadruga "SLATINA"
Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2019./2020.

Š K O L S K I V R T


Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju