preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 


Novosti

Božić u knjižnici

Autor: Damir Balković, 19. 12. 2018.

U utorak, 18. prosinca 2018. s početkom u 19,00 sati održano je tradicionalno druženje "Božić u knjižnici" koje je planirano Godišnjim planom i programom školskoga knjižničara i Školskim kurikulumom. Za razliku od dosadašnjih druženja, kada smo pjevali adventske i božićne pjesme, izvodili različite igrokaze i čitali stihove posvećene Božiću te prošle godine imali adventsko-božićni kviz, ove je godine knjižničar osmislio jednu novu aktivnost vezanu uz Božić.

   


Naime, učenici III. B razreda gimnazije, koje je pripremila profesorica Valerija Ivanac-Jelenčić, čitali su Zanimljivosti o Božiću koje nismo znali. Evo samo nekoliko zanimljivosti koje smo saznali da se došašće slavi još od šestoga stoljeća, da riječ Betlehem znači „kuća kruha“, da na svijetu ima šest gradova i sela koji nose ime Betlehem, da pri čestitanju Božića slobodno možemo upotrijebiti pridjeve i sretan i čestit i da nas nitko nema pravo ispravljati.

Druženju su bili nazočni i učenici I. A razreda opće gimnazije s vjeroučiteljicom Jelenom Matišić.

Budući da nismo imali neku glazbenu pratnju, učenici su ipak, uz nagovaranje knjižničara, stidljivo otpjevali jednu od najljepših hrvatskih božićnih pjesama „Radujte se narodi“.

Na kraju ovoga susreta knjižničar je zahvalio kolegici Valeriji Ivanac-Jelenčić  i učenicima III. B koji su sudjelovali u programu i koji su uredili pano u knjižnici te kolegici Željki Venus koja je pomogla pri uređenju knjižnice radovima naših učenika, članova školske zadruge.

 

 
Raspored zvona


On this Day
 

Rubriku izradili:učenici opće gimnazije pod mentorstvom profesorice Sanje Špoljarić

Pano tjedna

Pano su izradili učenici Maria Carmela Dakić 3.att/pto, Nikola Pančić 3.att/pto, Karlo Kajzer 1.att. Ivan Mikić 1.att, Melita Nikolaus 4.att i Larisa Gvojić 4.att. pod mentorstvom profesorice Marine Ivoš.

Instagram
Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2018./2019.

Udžbenici za 2018./2019.

(za popis udžbenika kliknite na sliku)

 
Š K O L S K I V R T


Od šume do školskog hola
Loading...
GRAD SLATINA
Loading...
Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Dan škole 2018.U prezentaciji predstavljamo aktivnosti učenika i nastavnika škole u ovoj školskoj godini.

Korisni linkovi

Susjedne škole

Osnovne škole:
OŠ Eugena Kumičića

OŠ Josipa Kozarca

Srednje škole:

Industrijsko-obrtnička škola

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju