preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 


Novosti

Radionica ''Biti voloter'' za učenike 1. razreda

Autor: Silvija Štimac, 21. 12. 2018.

Prosinac je mjesec darivanja, radosti i slavlja, ali ujedno je to i mjesec u kojemu se obilježavaju dva važna datuma. 5. prosinca obilježavamo Međunarodni dan volontera, a 20. prosinca je Međunarodni dan ljudske solidarnosti.

Tim povodom u našoj je školi 19. prosinca održana radionica ''Biti volonter'' za učenike 1. razreda zanimanja ekonomist. Radionicu je održala Lidija Petrović, koordinatorica volontera udruge ''Jaglac'' iz Orahovice, partnera naše škole u projektu ''Šalji dalje''.

Učenici su naučili što je volontiranje, koja su prava i obveze volontera i organizatora volontiranja, gdje sve možemo volontirati u lokalnoj zajednici, i zašto je volontiranje važno.

Učenici su u skupinama osmislili i predstavili idealnog volontera, te su govorili o načelima i vrijednostima volontiranja.

Obilježavanje Međunarodnog dana volontera i Međunarodnog dana ljudske solidarnosti podsjetnik je o važnosti zajedništva, a solidarnost povezuje i ujedinjuje ljude i narode. Razvijanje te vrijedne osobine kod mladih je ulaganje u zajedničku budućnost. Nadamo se da će i naši najmlađi učenici shvatiti važnost volontiranja te se priključiti radu školskog volonterskog kluba Carpe Diem.
Raspored zvona


On this Day
 

Rubriku izradili:učenici opće gimnazije pod mentorstvom profesorice Sanje Špoljarić

Pano tjedna

Pano su izradili učenici Maria Carmela Dakić 3.att/pto, Nikola Pančić 3.att/pto, Karlo Kajzer 1.att. Ivan Mikić 1.att, Melita Nikolaus 4.att i Larisa Gvojić 4.att. pod mentorstvom profesorice Marine Ivoš.

Instagram
Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2018./2019.

Udžbenici za 2018./2019.

(za popis udžbenika kliknite na sliku)

 
Š K O L S K I V R T


Od šume do školskog hola
Loading...
GRAD SLATINA
Loading...
Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Dan škole 2018.U prezentaciji predstavljamo aktivnosti učenika i nastavnika škole u ovoj školskoj godini.

Korisni linkovi

Susjedne škole

Osnovne škole:
OŠ Eugena Kumičića

OŠ Josipa Kozarca

Srednje škole:

Industrijsko-obrtnička škola

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju