preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Novosti

Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana

Autor: Sandra Bošnjak, 10. 9. 2020.

Hrvatski olimpijski dan obilježava se svake godine 10. rujna, na dan kada je 1991. godine utemeljen Hrvatski olimpijski odbor. Ove godine učenice razrednog odjela 4. ekonomist Emma Fabijanac, Ivana Bračun, Martina Bračun, Matea Kožić i Klaudija Biljaka pretraživale su i proučavale početke i razvoj Ljetnih i Zimskih Olimpijskih igara.

Na osnovu prikupljenih podataka izradile su pano na kojemu su prikazani simboli Olimpijskih igara, najpoznatiji hrvatski sportaši osvajači olimpijskih odličja i važnost obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana. Mentorica učenicama je nastavnica tjelesne i zdravstvene kulture Mirta Drokan.


Učenici naše škole došli su u školu u bijelim majicama i isto tako pridonijeli proslavi olimpizma. Bijela majica na simboličan način predstavlja prijateljstvo među ljudima kao što to čini „zastava prijateljstva“, odnosno olimpijska zastava bijele boje s pet isprepletenih krugova.

„Spajajući sport s kulturom i obrazovanjem, olimpizam teži stvaranju takvog načina života koji se temelji na radosti koja proizlazi iz napora, obrazovnoj   vrijednosti dobrog primjera, društvenoj odgovornosti i poštivanju  univerzalnih  temeljnih etičkih načela.“ (navod iz Olimpijske povelje)

Autor: Mirta Drokan, prof.
Škola za život
Raspored zvona


Pano tjedna

Nakon samostalnog pretraživanja  informacija u digitalnom okružju i usporedbe podrijetla riječi, učenici 1. a prikazali su sintagmu „Sretan Božić” na nekim od njima „najdojmljivijim” jezicima (švedskom, danskom, nizozemskom, rumunjskom, iranskom, armenskom i dr. jezicima). Mentorica učenicima bila je profesorica Željka Orban.

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2019./2020.

Š K O L S K I V R T


Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju