preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Novosti

ČITANJEM DO ZVIJEZDA – državno natjecanje

Autor: Damir Balković, Sandra Bošnjak, 20. 3. 2015.

Čitanjem do zvijezda je natjecanje u znanju i kreativnosti koje organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara, a provode ga školski knjižničari.
Na državnu razinu plasiralo se pet naših učenika.
Za državnu su razinu učenici trebali pročitati četiri romana čija je tema roman za mlade (YA literatura), a to su Salinger, J. D. Lovac u žitu, D'Avenia, Alessandro: Bijela kao mlijeko, crvana kao krv, roman Ante Tomića Punoglavci i roman U divljini Jona Krakauera. Pitanja u kvizu obuhvaćaju fabule i likove iz sva četiri romana te detaljna pitanja o autoru, prevoditelju, ilustratoru (ako postoje ilustracije), žanru te pitanja iz opće kulture, a vezana uz mjesta, osobe i slične pojmove koji se spominju u djelima.


Državno je natjecanje bilo u petak, 20. ožujka 2015. godine točno u podne. Povjerenstvo, u sastavu prof. Sandra Bošnjak – član i prof. Jelena Martinović, školska knjižničarka OŠ Josipa Kozarca Slatina kao vanjski član i prof. hrvatskoga jezika Maja Kufner utvrdilo je da je natjecanju pristupilo pet učenika i da je natjecanje bilo u potpunosti regularno.


Natjecanje u znanju provodi se on-line ispunjavanjem ispita znanja. Rezultati kviza automatski su bili prikazani učenicima u aplikaciji na webu HMŠK-a(Čitanjem do zvijezda).
Natjecanju su pristupili učenici, a postigli su sljedeće rezultate:

  1. Manuela Mustafi, III. A - 60/74
  2. Snježana Ostojić, III. B - 59/74
  3. Senna Šimek, III. - 62/74
  4. Alen Mikec, III. El. - 60/74
  5. Lucija Kovačec, II. - 53/74

 

Iskrene čestitke našim učenicima.

 

Povjerenstvo za provedbu natjecanja i mentor učenika Damir Balković, dipl. knjižničar
Škola za život
Raspored zvona


Pano tjedna

Nakon samostalnog pretraživanja  informacija u digitalnom okružju i usporedbe podrijetla riječi, učenici 1. a prikazali su sintagmu „Sretan Božić” na nekim od njima „najdojmljivijim” jezicima (švedskom, danskom, nizozemskom, rumunjskom, iranskom, armenskom i dr. jezicima). Mentorica učenicima bila je profesorica Željka Orban.

Instagram

Školska zadruga "SLATINA"
Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2019./2020.

Š K O L S K I V R T


Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju