preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 > Projekti  > IPA program  > Vijesti
Vijesti

E-learning: U petak završna konferencija

Autor: Sandra Bošnjak, 22. 11. 2011.

Pri završetku provedbe projekta „Uvođenje e-učenja u svrhu poboljšanja nastavnih procesa u strukovnim programima u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina i Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga Našice“, u petak, 25. studenoga 2011. u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina (33520 Slatina, Trg Ruđera Boškovića 16) s početkom u 13 sati bit će održana završna konferencija projekta.

U Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih s ravnateljima škola iz cijele Hrvatske 2010. godine potpisano je 18 ugovora za provedbu projekata kojima se u strukovnim školama želi unaprijediti nastavni proces. Među njima je i Srednja škola Marka Marulića Slatina s projektom „Uvođenje e-učenja radi unaprjeđivanja nastavnih procesa u strukovnim programima u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina i Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga Našice". Slatinska škola jedina je u Virovitičko-podravskoj županiji kojoj je odobren projekt iz IPA programa Razvoj ljudskih potencijala u komponenti uvođenja novih kurikuluma. Partneri škole u projektu su Virovitičko-podravska županija i Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice, a pomoć u pripremi i ostvarenju projekta pruža Razvojna agencija Virovitičko-podravske županije VIDRA. Ukupna vrijednost projekta iznosi 161.163,67 eura. Nepovratna sredstva EU iznose 85 posto toga iznosa, odnosno 136.876,30 eura. Najveći dio sredstava utrošen je na edukaciju nastavnika strukovnih programa za primjenu modernih, na učenike usmjerenih pristupa u poučavanju, korištenjem suvremenih tehnologija – e-poučavanje, radi dostupnijeg i fleksibilnijeg stjecanja znanja i vještina učenika strukovnih škola. Nastavnici su stekli nova znanja kroz e-learning edukaciju i tečajeve engleskoga jezika, u školi su opremljene dvije učionice za e-učenje, a na studijskom putovanju u Danskoj upoznali su se s praktičnom primjenom takvog načina poučavanja.
Cilj projekta E-learning bio je unaprijediti znanja i vještina učenika strukovnih škola za stvaranje konkurentnog gospodarstva sukladno potrebama tržišta rada, odnosno unaprjeđenje nastavnog procesa i postizanje kvalitetnijeg obrazovanja srednjoškolskih učenika strukovnih programa te omogućavanje boljih uvjeta za nastavak njihova školovanja za zanimanja u skladu s potrebama tržišta rada.

Projekt „Uvođenje e-učenja u svrhu poboljšanja poučavanja učenika strukovnih programa" iznio je tri specifična problema s kojima se do nedavno suočavala Srednja škola Marka Marulića Slatina, a s nekima i škola partner. Problemi su bili: nedovoljna educiranost nastavnika za rad s učenicima korištenjem modernih pristupa poučavanju i suvremene tehnologije, nedovoljno poznavanje engleskoga jezika većeg dijela nastavnika i nedostatak materijalnih uvjeta za suvremene nastavne metode. Da bi se uklonile spomenute poteškoće bilo je potrebno educirati nastavnike i nabaviti potrebnu opremu.

Odobravanjem traženih sredstava putem ovog projekta u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina stvoreni su potrebni uvjeti za stručno obrazovanje učenika većih kompetencija i konkurentnijih na tržištu rada. Dodjela bespovratnih sredstava omogućila je razvoj i daljnju modernizaciju sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja pa će učenicima strukovnih programa biti pruženo kvalitetnije obrazovanje.
Na završnoj konferenciji projekta bit će održana izlaganja o samom projektu, realiziranim aktivnostima i ostvarenim rezultatima, a polaznicima različitih edukacija bit će uručene svjedodžbe.

Škola za život
Raspored zvona


Pano tjedna

Nakon samostalnog pretraživanja  informacija u digitalnom okružju i usporedbe podrijetla riječi, učenici 1. a prikazali su sintagmu „Sretan Božić” na nekim od njima „najdojmljivijim” jezicima (švedskom, danskom, nizozemskom, rumunjskom, iranskom, armenskom i dr. jezicima). Mentorica učenicima bila je profesorica Željka Orban.

Instagram

Školska zadruga "SLATINA"
Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2019./2020.

Š K O L S K I V R T


Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju