Bospor
Autor: Sandra Bošnjak, Martina Kostanjevac, 23. 2. 2013.
BOSPOR
Sastojci:
|
Priprema
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina: Jednostavno
1. Priprema: Kobasice stavimo kuhati u vodu. Nakon što voda uzavri i kobasice se skuhaju, kobasice izvadimo van.
2. Kuhanje: U tu vodu dodamo pasiranu rajčicu u omjeru tako da podjednako bude vode i rajčice. Nakon što uzavri,dodamo zapršku od vode i brašna koju smo prethodno izmiješali. Uz miješanje bošpora dodamo soli po želji ovisno o ukusima. Bospor mora biti gust kao najgušća krem juha.Gušći od 'rajčica juhe',a rjeđi od sosa od rajčice.
3. Posluživanje: U tanjur narežemo kruh na kockice (otprilike 2 šnite),dodamo kobasice koje su prethodno također izrezane na ploškice ili kockice,polijemo bošporom i poslužimo.
4. Dobar tek!
Tema ovogodišnjeg obilježavanja Dana planeta Zemlje glasi: „Investiraj u naš planet“. Učenici naše škole na panou su zorno prikazali posljedice utjecaja čovjeka na naš planet te predložili konkretne aktivnosti koje možemo i trebamo poduzeti. Materijale za pano prikupili su učenici: Tereza Đorđević (2.a) , Anamaria Jokić (3.a), Valentino Đumlija (3.a), Ines Schweigert (4.b) dok su u izradi panoa sudjelovale učenice: Lana Kovačević (3.a), Gabriela Kovačević (3.a), Ines Schweigert (4.b) i Izabela Štimac (4.b). Mentor učenicima je profesorica Dragana Medved.