2011-12-22 20:56:00
Šubarice
Priprema kolača možda je jedna od aktivnosti kojom ćete se baviti sljedećih tjedana. Prijedlog učenika su Šubarice. Za ovu vrstu kolačića postoji mnogi naziva koji su poznati gotovo svima, a jednostavno su prefini i tope se u ustima. U narodu je poznat naziv šubarice, ruske kapice, tortice, kozačke kape ili pak čupavci. Šubarice su izvrsni kolačići, malo zahtjevniji za pripremu, ali na kraju se trud uvijek isplati. Predlažemo Vam jednostavan recept za koje su potrebni sljedeći sastojci.
Sastojci:
Biskvit:
6 komada cijelih jaja
15 žlica šečera
9 žlica tople vode
15 žlica brašna
1 i pol vrećica praška za pecivo
6 žlica kakao praha
Krema:
1 litra mlijeka
4 žlice brašna
6 žlica gustina
200 grama šečera
250 grama margarina
Čokoladna glazura:
150 grama čokolade
100 grama margarina
1 žlica ulja
Priprema
Jaja i šečer pjenasto umutite, dodajte vodu i ostale sastojke, sve dobro izradite i pecite na180 stupnjeva u limu srednje veličine obloženom papirom za pečenje, ali samo dno.
Pečeni biskvit ohladite, odvojite od papira i prerežite u 2 kore.
U malo mlijeka razmutite brašno, gustin i šečer te smjesu ulijete u ostatak kipučeg mlijeka;u hladnu kremu umiksajte margarin te jednom trečinom kreme premažite prvu koru i poklopite ju drugom.
Okruglim kalupom ili malom čašicom režite okrugle kolačiće, premažite ih bogato po stranicama, podignite im gornji rub kako glazura ne bi curila sa strana ,kremu uvaljajte u kokos, a vrh glazirajte čokoladom.
Dobar tek!
|