2012-02-06 22:20:58
Krumpiruša i povrtna salata sa feta sirom
Naš prvi recept koji preporučujemo je poznato bosansko jelo - krumpiruša. Krumpirušu ili pitu od krumpira možete jesti za doručak, ručak ili večeru.
Priprema i recept su jednostavni, a sastojci nisu skupi. Kao prilog uz ovo ukusno jelo preporučujemo finu i osvježavajuću povrtnu salatu sa feta sirom.
Sastojci za krumpirušu:
Nadjev:
7-8 krumpira
100 g luka
2 žličice Vegete
10 tanjih kora za savijače
50 ml ulja
sol
Premaz i zalijevanje:
1 čašica (do 200 ml) kiselog vrhnja
1,5-2 dl vrele vode sa žlicom soli
Priprema
Oguljeni krumpir naribajte, a zatim mu dodajte nekoliko žlica kisela vrhnja, sol, luk, Vegetu i dobro promiješajte.
List tankog tijesta premažite uljem, na to stavite drugi list tankog tijesta, a po tijestu rasporedite dio pripremljenog nadjeva.
Po nadjevu nakapajte malo ulja i tijesto savite u savijaču. Isto to učinite s preostalim tijestom i nadjevom.
Savijače stavite na uljem namazanu tepsiju i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.
Vodu posolite, stavite da proključa i prelijte po pečenim savijačama.
Dobar tek!
Posluživanje
Savijače ostavite stajati oko 10 minuta i poslužite s kiselim vrhnjem.
Sastojci za povrtnu salatu s feta sirom:
500 g cherry rajčica
3 paprike
200 g feta sira
10 tanjih kora za savijače
Priprema
sastojke nasjeckajte na kockice
pomiješajte u posudi i dodajte soli po želji
Dobar tek!
Posluživanje
Krumpirušu poslužite s povrtnom salatom.
|