2012-02-13 21:21:00

Mesne okruglice u umaku od pasirane rajčice sa krumpir pireom
Sastojci:
  • 450gr mljevenog mesa
  • 1 glavica luka
  • 1 jaje
  • 1 režanj bijelog luka
  • 100gr krušnih mrvica
  • 1 kg krumpira
  • 750ml pasirane rajčice
  • malo mediteranskog mixa
  • 1 žličica šećera
  • Začini :sol,papar,crvena začinska paprika, vegeta,kurkuma,mljeveni chilli,origano

 

Priprema
Meso stavimo u posudu i izmješamo ga. U njega dodamo 1 jaje, papar, sol, vegeta, crvena začinska paprika, malo kurkume. Sve dobro izmješamo i na kraju dodamo 100 grama krušnih mrvica da poveže smjesu.
Oblikujemo male kuglice i valjamo ih u krušne mrvice.
  Krumpir ogulimo, izrežemo i stavimo kuhati.
  Kada je krumpir gotov, procjedimo ga,izgnječimo ga,dodamo maslac,mlijeko,papar,sol.sve dobro izmješamo.
  U jednu posudu stavimo vodu. Kada voda zavrije, na nekoliko minuta stavljamo blanširati mesne okruglice.Kada su okruglice gotove, dodamo 750ml pasirane rajčice, izmješamo polako i dodamo 1 žličicu šećera, origano, mljeveni chilli i malo mediteranskog miksa.
  Sve ostavimo da se kuha 20-ak minuta.
  Možemo poslužiti uz vrhnje za kuhanje.
  Dobar tek!






 

 


Srednja škola Marka Marulića Slatina