2012-02-13 21:21:00
Mesne okruglice u umaku od pasirane rajčice sa krumpir pireom
|
Sastojci:
-
450gr mljevenog mesa
-
1 glavica luka
-
1 jaje
-
1 režanj bijelog luka
-
100gr krušnih mrvica
-
1 kg krumpira
-
750ml pasirane rajčice
-
malo mediteranskog mixa
-
1 žličica šećera
-
Začini :sol,papar,crvena začinska paprika, vegeta,kurkuma,mljeveni chilli,origano
|
Priprema
Meso stavimo u posudu i izmješamo ga. U njega dodamo 1 jaje, papar, sol, vegeta, crvena začinska paprika, malo kurkume. Sve dobro izmješamo i na kraju dodamo 100 grama krušnih mrvica da poveže smjesu.
Oblikujemo male kuglice i valjamo ih u krušne mrvice.
Krumpir ogulimo, izrežemo i stavimo kuhati.
Kada je krumpir gotov, procjedimo ga,izgnječimo ga,dodamo maslac,mlijeko,papar,sol.sve dobro izmješamo.
U jednu posudu stavimo vodu. Kada voda zavrije, na nekoliko minuta stavljamo blanširati mesne okruglice.Kada su okruglice gotove, dodamo 750ml pasirane rajčice, izmješamo polako i dodamo 1 žličicu šećera, origano, mljeveni chilli i malo mediteranskog miksa.
Sve ostavimo da se kuha 20-ak minuta.
Možemo poslužiti uz vrhnje za kuhanje.
Dobar tek!
|