2012-02-26 00:00:20
Čupavci
Sastojci za biskvit:
250 grama šećera
150 grama margarina
1dl mlijeka
60 grama brašna
1 prašak za pecivo
3 jaja
Sastojci za glazuru:
130 grama čokolade
2dl mlijeka
250 grama šećera
250 grama margarina
200 grama kokosovog brašna
Priprema
Od navedenih sastojaka pripremiti tijesto za biskvit: u posudu za miksanje staviti bjelanjke, a žumanjca odvojiti u jednu čašu. Miksati bjelanjke sa šećerom u čvrst snijeg, pa dodavati i miksati redom: ulje, brašno i prašak za pecivo, jedan po jedan žumanjak, pa mlijeko i preostalo brašno. Uliti u tepsiju u koji smo stavili papir za pečenje
Smjesu peći na 200 stupnjeva 10-15 minuta, vrijeme ovisi o pećnici.
Kad se ohladi, biskvit je potrebno izrezati na kocke.
Za glazuru se čokolada stavi kuhati u mlijeko zajedno s margarinom i šećerom.
Miješa se na slaboj vatri dok smjesa ne postane gusta.
Kockice se umaču u glazuru i uvaljaju u kokos.
Dobar tek!
|