2012-03-17 21:40:57

Lazanje

 

LAZANJE

Sastojci za bešamel:
3 žlice ulja 2 žlice brašna 3 dc mlijeka 4 dc vode 1 žličica soli 50 g sira- parmezana ili nekog drugog tvrdog sira Sastojci za ragu:
500 grama mljevenog mesa 80 grama crvenog luka 1 konzerva oguljene rajčice 1 žlica vegete ostali začini po želji Priprema
Vrijeme pripreme: 90 min
Težina: Srednje zahtjevno
Na ulju prepržite luk do zlatno žute boje. Dodajte meso, malo vode, crvenu papriku, sol i vegetu. Nakon 20-ak minuta dodajte rajčicu i pričekajte dok ne prokuha. U drugu posudu na ulju prepržite brašno, ali neka vam ostane svijetlo. Kad počne dobivati laganu boju, maknite s vatre dodajte mlijeko i vodu koje ste predhodno pomješali. te sol.  Mješajući vratite na vatru i mješajte dok ne prokuha i ne dobijete lijepi umak ne jako gust. Dodajte sir. Uzmite malo dublju tepsiju, premažite ju uljem, poslažite listove tijesta jedno do drugoga pa po njima ragu, zatim bešamel pa opet listove i tako dok ne potrošite sve listove.  Na zadnji list stavite ragu a na njega bešamel. Tijesto mora biti potopljeno raguom i bešamelom. Stavite u zagrijanu pečnicu na 200 °C i pecite 45 min. Dobar tek!

     





 


Srednja škola Marka Marulića Slatina