2012-03-17 21:40:57
Lazanje
LAZANJE
Sastojci za bešamel:
3 žlice ulja
2 žlice brašna
3 dc mlijeka
4 dc vode
1 žličica soli
50 g sira- parmezana ili nekog drugog tvrdog sira
Sastojci za ragu:
500 grama mljevenog mesa
80 grama crvenog luka
1 konzerva oguljene rajčice
1 žlica vegete
ostali začini po želji
Priprema
Vrijeme pripreme: 90 min
Težina: Srednje zahtjevno
Na ulju prepržite luk do zlatno žute boje.
Dodajte meso, malo vode, crvenu papriku, sol i vegetu.
Nakon 20-ak minuta dodajte rajčicu i pričekajte dok ne prokuha.
U drugu posudu na ulju prepržite brašno, ali neka vam ostane svijetlo. Kad počne dobivati laganu boju, maknite s vatre dodajte mlijeko i vodu koje ste predhodno pomješali. te sol. Mješajući vratite na vatru i mješajte dok ne prokuha i ne dobijete lijepi umak ne jako gust. Dodajte sir.
Uzmite malo dublju tepsiju, premažite ju uljem, poslažite listove tijesta jedno do drugoga pa po njima ragu, zatim bešamel pa opet listove i tako dok ne potrošite sve listove.
Na zadnji list stavite ragu a na njega bešamel. Tijesto mora biti potopljeno raguom i bešamelom.
Stavite u zagrijanu pečnicu na 200 °C i pecite 45 min.
Dobar tek!
|