2012-05-10 16:35:00

Juha od rajčice sa knedlama

JUHA OD RAJČICE SA KNEDLAMA

Sastojci za juhu:
korijen i list peršina 1/2 litre umaka od rajčice začini (sol, Vegeta, papar)
  Sastojci za knedle:
2 jaja nekoliko žlica griza Vegeta Priprema
Vrijeme pripreme:40 min
Težina: Lagano
Najprije umutite smjesu za knedle (neka ne bude pregusta ni prerijetka) i ostavite ju sa strane dok pripremate ostalo. Jako je važno kod knedli da ih ne stavljate u juhu odmah čim ste ih zamutili (neće biti tako lijepo mekane) nego da pričekate barem 15-20 minuta). Stavite umak od rajčice u posudu i prema potrebi dodajte vodu. Kad juha zavri, žličicom pravite knedle i sipajte ih u juhu. Dodajte i sitno nasjeckano lišće peršina i ostale začine po želji i ukusu. Kad knedle isplivaju na površinu, kuhajte sve zajedno još 2-3 minute i isključite peć. Dobar tek!


 


Srednja škola Marka Marulića Slatina