2012-10-12 23:32:00

Ražnjići i žličnjaci od povrća

RAŽNJIĆI I ŽLIČNJACI OD POVRĆA

Sastojci:
meso luk 2 veće mrkve nekoliko krumpira malo paprike malo graška malo mahuna 2 jajeta mrvice sol,papar




Priprema
Vrijeme pripreme:90 min
Težina: Srednje zahtjevno
Luk i paprike naseckamo na kockice te ih zajedno s mesom složemo na štapić. Ražnjice pečemo na ulju oko 20 minuta. Sve povrće skuhamo ( osim paprike) u posoljenoj vodi, ocijedimo i ustinimo. Dodamo 1 žumance i 1 cijelo jaje, sol, papar i mrvice da poveže smjesu. Žlicom oblikujemo žličnjake i pržimo u vrućem ulju, a možemo oblikovati i odreske, panirati (brašno, jaja , mrvice) i pržiti. Dobar tek!











 


Srednja škola Marka Marulića Slatina