2012-10-12 23:32:00
Ražnjići i žličnjaci od povrća
RAŽNJIĆI I ŽLIČNJACI OD POVRĆA
Sastojci:
meso
luk
2 veće mrkve
nekoliko krumpira
malo paprike
malo graška
malo mahuna
2 jajeta
mrvice
sol,papar
Priprema
Vrijeme pripreme:90 min
Težina: Srednje zahtjevno
Luk i paprike naseckamo na kockice te ih zajedno s mesom složemo na štapić.
Ražnjice pečemo na ulju oko 20 minuta.
Sve povrće skuhamo ( osim paprike) u posoljenoj vodi, ocijedimo i ustinimo.
Dodamo 1 žumance i 1 cijelo jaje, sol, papar i mrvice da poveže smjesu.
Žlicom oblikujemo žličnjake i pržimo u vrućem ulju, a možemo oblikovati i odreske, panirati (brašno, jaja , mrvice) i pržiti.
Dobar tek!
|