2012-11-22 22:28:19

Rolada od špinata sa sirom i salamom

ROLADA OD ŠPINATA SA SIROM I SALAMOM

Sastojci za roladu:
200 g zamrznutog špinata  5 jaja 1 žličice soli 1 žličice Vegete 2 žlice kiselog vrhnja 2 žlice ulja 5 žlica oštrog brašna Sastojci za nadjev: 1 pakiranje topljenog sira u listićima 200 g šunke u ovitku 2 jaja 2 prstohvata soli 250 g svježeg sira 1 žlica kiselog vrhnja Priprema
Vrijeme pripreme:90 min
Težina: Srednje zahtjevno
Špinat odmrznite i dobro ocijedite od viška vode. Bjelanjke odvojite od žumanjaka. U žumanjke dodajte sol, Vegetu, vrhnje, ulje, špinat i  izmiješajte u jednoličnu smjesu. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg i zajedno s brašnom lagano umiješajte u žumanjke. Na lim (30x40 cm) stavite papir za pečenje pa po njemu ravnomjerno rasporedite smjesu. Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 180°C i pecite 25 minuta. Pečenu roladu stavite na vlažnu kuhinjsku krpu i zarolajte po dužini. Dok se rolada hladi, skuhajte jaja i izvadite iz njih kuhane žumanjke. Žumanjke zgnječite vilicom, posolite, dodajte 100 g svježeg sira i dobro izmiješajte. Ohlađenu roladu polako odmotajte i lagano premažite pripremljenom smjesom. Na smjesu posložite ploške šunke i topljeni sir u listićima. Roladu zarolajte pazeći da je čvrsto stisnut, omotajte ga prozirnom folijom i stavite u hladnjak kako bi se okusi bolje proželi. Posluživanje: držite u hladnjaku do posluživanja, a zatim narežite na ploške. Dobar tek!

 


Srednja škola Marka Marulića Slatina