2012-12-12 12:37:00

Kokos kocke

KOKOS KOCKE

Sastojci za biskvit:
160 g kokosovog brašna 150 g maslaca 100 g Albert keksa 30 g šećera u prahu sok od jednog limuna 1 žlica naribane limunove korice 100 ml slatkog vrhnja Sastojci za kremu: 1 Parfe krema Dolcela 600 ml mlijeka 100 g čokolade s rižom 2-3 žlice limunova soka Priprema
Vrijeme pripreme:90 min
Težina: Srednje zahtjevno
U zdjelu stavimo kokosovo brašno, dodamo omekšani maslac, šećer u prahu, mljevene kekse, vrhnje, sok i naribanu limunovu koricu. Sve dobro izmješamo i smjesu ravnomjerno rasporedimo na uljem namazan lim veličine 20×30 cm. Hladno mlijeko ulijemo u visoku posudu, dodamo sadržaj vrećice parfe kreme i miješamo električnom mješalicom četiri minute. Pred kraj umješamo limunov sok i čokoladu narezanu na manje komadiće. Kremu nanesnemo na pripremljenu podlogu od kokosa i stavimo u hladnjak na 2-3 sata. Kolač izrežemo na veće komade i ukrasimo s topljenom čokoladom. Dobar tek!

 


Srednja škola Marka Marulića Slatina