2013-01-18 13:58:00
Enchiladas Mexicanas
ENCHILADAS MEXICANAS
Sastojci za tortille(4-5 komada):
2 šalice(veličine cca 2.5 dcl) glatkog brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
2 žličice soli
2 žlice ulja
3/4 šalice toplog mlijeka
Sastojci za nadjev:
500 g pilećeg filea (od prsa)
1 svježa crvena paprika
1 svježa zelena paprika
1 konzerva (400g) kukuruza
čili u prahu
začini: sol, papar, Vegeta, začin za pečenu piletin
2 žlice rajčice iz tetrapaka
Priprema
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina: Srednje zahtjevno
1. Priprema tortilla: Od brašna, praška za pecivo, soli, ulja i mlijeka zamijesite glatko tijesto, te ostavite da počiva otprilike 20-tak min. Nakon toga razdijelite tijesto u 4-5 manjih kuglica.
Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte kuglice na cca 20cm promjera tortille.
Zagrijte tavu, otresite tortille od viška brašna(da ne bi gorilo na tavici),te pecite tortille(bez ulja!!!) na tavi cca 1 min. sa svake strane. Tortille su gotove kada im se počnu stvarati crne mrljice i tijesto počne stvrdnjavati.
Tortille stavljajte na tanjur kojeg ćete staviti u čistu najlonsku vrećicu.Vrećicu zatvorite kako bi tortille zadržale mekoću i bile podatne za oblikovanje.
2. Priprema nadjeva: Piletinu narežite na trakice ili kockice, začinite začinom za piletinu i žlicom ulja, ostavite nekoliko minuta da se sastojci povežu.
Zagrijte tavu. Dodajte malo ulja i prvo popržite luk, a zatim i piletinu.Piletinu pržite oko 15 min. u pokrivenoj posudi da se zadrže arome, ali i mekoća piletine.
Kad je piletina skoro gotova paprike rarežite na polovice, očistite i narežite na trakice, te dodajte piletini i promiješajte. Nakon 3-5 min. dodajte kukuruz koji ste iscijedili i isprali pod mlazom vode. Sve skupa izmiješajte i dodajte začine, 2 žlice rajčice, čili, Vegetu, papar i sol. Ostavite na laganoj vatri da se kuha još cca.2 min. Nakon toga maknite s vatre i ostavite poklopljeno.
3. Punjenje tortilla: Na sredinu tortille stavite 3-4 žlice mesnog nadjeva, na to stavite 2-3 žličice umaka, te ribanog sira po želji.
Zarolajte tortille u enchiladu, tako da pazite da ne ispadnu sastojci(enchilada se rola kao palačinka, krajevi ostaju otvoreni).
4. Dobar tek!
|