2013-02-23 23:32:00

Bospor

BOSPOR

Sastojci:
pasirana rajčica, kobasice (najbolje domaće dimljene), sol,voda,brašno,kruh. Mjere za sastojke su otprilike,ovisno o tome za koliko ljudi se priprema  

Priprema
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina: Jednostavno

1. Priprema: Kobasice stavimo kuhati u vodu. Nakon što voda uzavri i kobasice se skuhaju, kobasice izvadimo van.

 

2. Kuhanje: U tu vodu dodamo pasiranu rajčicu u omjeru tako da podjednako bude vode i rajčice. Nakon što uzavri,dodamo zapršku od vode i brašna koju smo prethodno izmiješali. Uz miješanje bošpora dodamo soli po želji ovisno o ukusima. Bospor mora biti gust kao najgušća krem juha.Gušći od 'rajčica juhe',a rjeđi od sosa od rajčice.


3. Posluživanje: U tanjur narežemo kruh na kockice (otprilike 2 šnite),dodamo kobasice koje su prethodno također izrezane na ploškice ili kockice,polijemo bošporom i poslužimo.


4. Dobar tek!


Srednja škola Marka Marulića Slatina