2012-02-06 22:20:58

Krumpiruša i povrtna salata sa feta sirom

Naš prvi recept koji preporučujemo je poznato bosansko jelo - krumpiruša. Krumpirušu ili pitu od krumpira možete jesti za doručak, ručak ili večeru.
Priprema i recept su jednostavni, a sastojci nisu skupi. Kao prilog uz ovo ukusno jelo preporučujemo finu i osvježavajuću povrtnu salatu sa feta sirom.

Sastojci za krumpirušu: Nadjev:
7-8 krumpira 100 g luka 2 žličice Vegete 10 tanjih kora za savijače 50 ml ulja sol Premaz i zalijevanje:
1 čašica (do 200 ml) kiselog vrhnja 1,5-2 dl vrele vode sa žlicom soli

 

 



Priprema
Oguljeni krumpir naribajte, a zatim mu dodajte nekoliko žlica kisela vrhnja, sol, luk, Vegetu i dobro promiješajte.




  List tankog tijesta premažite uljem, na to stavite drugi list tankog tijesta, a po tijestu rasporedite dio pripremljenog nadjeva. Po nadjevu nakapajte malo ulja i tijesto savite u savijaču. Isto to učinite s preostalim tijestom i nadjevom.


  Savijače stavite na uljem namazanu tepsiju i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta. Vodu posolite, stavite da proključa i prelijte po pečenim savijačama. Dobar tek!
Posluživanje
Savijače ostavite stajati oko 10 minuta i poslužite s kiselim vrhnjem.






 

Sastojci za povrtnu salatu s feta sirom: 500 g cherry rajčica 3 paprike 200 g feta sira 10 tanjih kora za savijače

Priprema
sastojke nasjeckajte na kockice pomiješajte u posudi i dodajte soli po želji Dobar tek!

Posluživanje
Krumpirušu poslužite s povrtnom salatom.



 


Srednja škola Marka Marulića Slatina