2012-02-14 22:50:00

Krumpiri punjeni mljevenim mesom
Sastojci:
  • 450gr mljevenog mesa
  • 1 glavica luka
  • 2 kg krumpira
  • malo celera
  • Sol,vegeta,crvena mljevena paprika

 

Priprema
Luk i celer zajedno pirajte dok luk ne bude staklast. Dodajte im meso, crvenu papriku, sol i vegetu. Krumpir prerezati na polovice, izdubiti i blanširati. Izdubljeni dio krumpira pomješali smo s lukom i začinima. I sve ostavimo da se kuha jedno 20-ak minuta. Krumpir slagati u nauljenu tepsiju, začiniti krumpir sa malo vegete.Na to dodati žličicu pasirane rajčice, pa onda meso preko toga.Stavili smo peći u pećnicu 20 min. na 220 celzijusevih stupnjeva. Pred kraj smo dodali gore sir i vrhnje za kuhanje i zapekli još 5 minuta. Krumpire punjene mljevenim mesom možete poslužiti kao glavno jelo ili toplo predjelo uz kiselo vrhnje i salatu. Dobar tek!      

 


Srednja škola Marka Marulića Slatina