2012-02-26 00:00:20

Čupavci

Sastojci za biskvit:
250 grama šećera 150 grama margarina 1dl mlijeka 60 grama brašna 1 prašak za pecivo 3 jaja Sastojci za glazuru:
130 grama čokolade 2dl mlijeka 250 grama šećera 250 grama margarina 200 grama kokosovog brašna Priprema
Od navedenih sastojaka pripremiti tijesto za biskvit: u posudu za miksanje staviti bjelanjke, a žumanjca odvojiti u jednu čašu. Miksati bjelanjke sa šećerom u čvrst snijeg, pa dodavati i miksati redom: ulje, brašno i prašak za pecivo, jedan po jedan žumanjak, pa mlijeko i preostalo brašno. Uliti u tepsiju u koji smo stavili papir za pečenje
  Smjesu peći na 200 stupnjeva 10-15 minuta, vrijeme ovisi o pećnici.
  Kad se ohladi, biskvit je potrebno izrezati na kocke.
  Za glazuru se čokolada stavi kuhati u mlijeko zajedno s margarinom i šećerom.
  Miješa se na slaboj vatri dok smjesa ne postane gusta.
  Kockice se umaču u glazuru i uvaljaju u kokos.
  Dobar tek!









 


Srednja škola Marka Marulića Slatina