2012-11-02 08:42:00

Lambada

LAMBADA

Sastojci za biskvit:
6 jaja, 6 žlica šećera, 6 žlica brašna, 1 prašak za pecivo
  Sastojci za kremu: 1 l soka od narandže 2 pudinga od vanilije petit keksi Sastojci za fil: pola litre mlijeka 3 žlice gustina, 20 dkg margarina 20 dkg mljevenog šećera. Sastojci za glazuru: 200 g čokolade za kuhanje 140 g margarina 2 žlice mlijeka 2 žlice šećera u prahu malo ulja Priprema
Vrijeme pripreme:90 min
Težina: Srednje zahtjevno
Priprema biskvita: posebno umutiti bjelanjke, a posebno žumanjke – prvo same, zatim dodati šećer, brašno te na kraju umješati i snijeg od bjelanjaka. Biskvit pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C, 20-ak minuta. Priprema kreme: u 1 l soka od narandže skuhaj 2 pudinga od vanilije i toplo prelij preko biskvita. Na to se slažu petit keksi koji su prethodno umočeni u mlako mlijeko. Priprema fila: u pola litre mlijeka zakuhaj 3 žlice gustina, kada se ohladi dodaj 20 dkg margarina i 20 dkg mljevenog šećera. Na kraju dodajte glazuru ili naribanu čokoladu. Dobar tek!

 


Srednja škola Marka Marulića Slatina