preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 


Static HTML

Vijesti

Likovni rad učenice Antee Rap''400 000 kilometara solidarnosti'' među najboljima

Autor: Silvija Štimac, 11. 12. 2018. 14:08

U srijedu, 5. prosinca 2018. povodom Međunarodnog dana volontera otvorena je izložba ''Volontiram – Mijenjam svijet'' u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Izložba je nastala kao rezultat likovnog natječaja Hrvatskog Crvenog Križa za učenike osnovnih i srednjih škola povodom obilježavanja 140 godina postojanja i djelovanja HCK, a u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti i Agencijom za odgoj i obrazovanje.

 [više]

Kreativna radionica volonterskog kluba Carpe Diem

Autor: Silvija Štimac, 8. 12. 2018. 17:14

U četvrtak, 29. studenog 2018. u našoj je školi održana kreativna radionica izrade božićnih i novogodišnjih ukrasa. Radionica je održana u sklopu projekta ''Šalji dalje'' u kojemu je naša škola partner, a vodila ju je Lidija Petrović, koordinatorica volontera udruge ''Jaglac''.

 [više]

Posjet posljednjim počivalištima

Autor: Silvija Štimac, Marina Ivoš, 2. 11. 2018. 20:50

Prigodom nadolazećih blagdana Svih svetih i Dušnog dana, u ponedjeljak 29. listopada 2018., učenici elektrotehničkih i agroturističkih razreda i volonteri školskog volonterskog kluba Carpe Diem uputili su se na slatinsko gradsko groblje.

 [više]

Kreativna radionica volonterskog kluba Carpe Diem

Autor: Silvija Štimac, 2. 11. 2018. 20:41

U srijedu, 31. listopada 2018. godine, volonteri školskog volonterskog kluba Carpe Diem prisustvovali su kreativnoj radionici u sklopu projekta ''Šalji dalje''.
Kreativnu radionicu vodila je koordinatorica priojekta i djelatnica udruge Jaglac Lidija Petrović, a tema radionice bila je izrazito humanitarnog karaktera. Naime, naši su vrijedni volonteri izrađivali božićne i novogodišnje čestitke za udrugu Jaglac, čiji će korisnici čestitke prodavati na Božićnom sajmu u Orahovici. Sav prihod od prodaje čestitki namijenjen je Udruzi Jaglac.

 [više]

Projekt „Šalji dalje“

Autor: Marina Ivoš, 2. 11. 2018. 20:22

U sklopu projekta „Šalji dalje“ koji od kolovoza 2017. godine provodi Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“ iz Belišća, a čiji su partneri na projektu Udruga osoba s intelektualnim teškoćama „Jaglac„ Orahovica i Srednja škola Marka Marulića Slatina,  dana 30. listopada 2018.g.  na volonterskoj točki u Virovitičko-podravskoj županiji (prostor stare škole u Novoj Jošavi) održana je  edukacija pod nazivom „Biti volonter“- edukacija o volonterstvu za građane.

 [više]

Manifestacija Hrvatska volontira

Autor: Silvija Štimac, 27. 5. 2018. 17:44

Manifestacija Hrvatska volontira održava se već osmu godinu za redom, a volonteri Volonterskog kluba naše škole ove su godine prvi puta samostalno sudjelovali i doprinijeli razvoju značaja volontiranja. Volontiranjem zajedno gradimo bolju i snažniju zajednicu.

 [više]

ODRŽANA EDUKACIJA „UVOD U MENADŽMENT VOLONTERA“

Autor: Silvija Štimac, 14. 5. 2018. 18:27

U sklopu projekta ''Šalji dalje'' u prostorijama Crvenog križa Slatina  4. i 11. svibnja 2018. održane su radionice o menadžmentu volontera.
Cilj edukacije bio je upoznati sudionike s procesom menadžmenta volontera te s koracima u ciklusu menadžmenta volontera, a specifični cilj bio je osvijestiti važnost rada s volonterima te potaknuti sudionike na izradu kvalitetnih volonterskih programa.

 [više]

Edukacija "Uvod u menadžment volontera"

Autor: Silvija Štimac, 28. 4. 2018. 16:53

Pozivamo predstavnike neprofitnih organizacija na dvodnevnu edukaciju "Uvod u menadžment volontera" koja će se održati 4.5. i 11. 5. u prostoru Crvenog križa u Slatini, Ulica Braće Radića 13 A Slatina, u sklopu projekta "Šalji dalje" koji Udruga Jaglac provodi u partnerstvu. Nositelj projekta je udruga Zvono Belišće, a ostali partneri su Grad Belišće, Udruga Slap Osijek, srednja škola Marka Marulića Slatina i srednja škola "Stjepan Ivšić" Orahovica.

 [više]

OSNOVANA TRI ŠKOLSKA VOLONTERSKA KLUBA

Autor: Silvija Štimac, 29. 1. 2018. 15:15

Udruga Zvono nastavlja s provedbom projekta „Šalji dalje“ koji je započeo 1. kolovoza 2017., a nastavlja se sve do 31. srpnja 2019. Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a usmjeren je razvoju volonterstva na području Osječko – baranjske, Virovitičko – podravske i Požeško – Slavonske županije. Projekt se provodi u partnerstvu s udrugom Jaglac iz Orahovice, udrugom Slap iz Osijeka, SŠ Marka Marulića Slatina, SŠ Stjepan Ivšić Orahovica te Gradom Belišće. Suradnik na projektu je i Srednja obrtnička škola Požega.

 [više]

Međunarodni dan volontera

Autor: Silvija Štimac, 10. 12. 2017. 19:40

U petak 8. prosinca u našoj je školi održana prva u nizu radionica u okviru projekta ''Šalji dalje'', a na taj je način prigodno obilježen i Međunarodni dan volontera koji se obilježava 5. prosinca.

 [više]

PROJEKT „ŠALJI DALJE“

Autor: Silvija Štimac, 16. 10. 2017. 15:59

U našoj školi održano je informativno predavanje o provedbi projekta ''Šalji dalje''.
Predavanja za učenike održala je Ivona Lizačić, koordinatorica projekta Udruge Jaglac iz Orahovice, a učenici su se upoznali s ciljevima i aktivnostima projekta, te su pozvani na sudjelovanje u projektu. Zanimanje učenika bilo je izuzetno veliko, kao i odaziv učenika koji žele sudjelovati u projektu i biti članovi školskog volonterskog kluba.

 [više]

Obilježena manifestacija Hrvatska volontira

Autor: Silvija Štimac, 25. 5. 2017. 22:22

U našoj je školi 24. travnja 2017. četvrtu godinu za redom obilježena manifestacija Hrvatska volontira.
Javna manifestacija Hrvatska volontira odvija se u Hrvatskoj sedmu godinu za redom i to u razdoblju od 22. do 27. svibnja 2017., a njome se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

 [više]

 Raspored zvona


On this Day
 

Rubriku izradili:učenici opće gimnazije pod mentorstvom profesorice Sanje Špoljarić

Pano tjedna

Pano su izradili učenici Maria Carmela Dakić 3.att/pto, Nikola Pančić 3.att/pto, Karlo Kajzer 1.att. Ivan Mikić 1.att, Melita Nikolaus 4.att i Larisa Gvojić 4.att. pod mentorstvom profesorice Marine Ivoš.

Instagram
Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2018./2019.

Udžbenici za 2018./2019.

(za popis udžbenika kliknite na sliku)

 
Š K O L S K I V R T


Od šume do školskog hola
Loading...
GRAD SLATINA
Loading...
Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Dan škole 2018.U prezentaciji predstavljamo aktivnosti učenika i nastavnika škole u ovoj školskoj godini.

Korisni linkovi

Susjedne škole

Osnovne škole:
OŠ Eugena Kumičića

OŠ Josipa Kozarca

Srednje škole:

Industrijsko-obrtnička škola

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju