preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Sportski uspjesi učenika i nastavnika

Nacionalni dan hodanja obilježili su učenici Srednje škole Marka Marulića Slatina

Autor: Mirta Drokan, 10. 10. 2019.

5. listopada 2019. godine veliki broj učenika opće gimnazije i ekonomije sudjelovao je u aktivnosti „Hodanjem do zdravlja“, koja se provodi u sklopu Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“, i tako obilježio Nacionalni dan hodanja.

Inicijativu obilježavanja Nacionalnog dana hodanja prve subote u mjesecu listopadu pokrenuo je Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Prema dostupnim podacima o tjelesnoj neaktivnosti mladih vidi se potreba za aktivnostima promicanja zdravih stilova života. Obilježavanjem Nacionalnog dana hodanja mladima se pruža model provođenja slobodnog vremena na otvorenom, unutar sigurnog okruženja, uz stručno vodstvo, a sve to na pristupačan i zabavan način.

Projekt „Živjeti zdravo“, aktivnost „Hodanjem do zdravlja“ sastavni je dio školskog kurikula nastavnoga predmeta Tjelesna i zdravstvena kultura. Projekt se provodi već drugu godinu za redom, a učenici opće gimnazije i ekonomije se rado uključuju u ovakav oblik tjelesne aktivnosti. S učenicima hodaju nastavnice tjelesne i zdravstvene kulture Nikolina Tamaš i Mirta Drokan, voditeljica aktivnosti „Hodanjem do zdravlja“.
Škola za život
Raspored zvona


Pano tjedna

Nakon samostalnog pretraživanja  informacija u digitalnom okružju i usporedbe podrijetla riječi, učenici 1. a prikazali su sintagmu „Sretan Božić” na nekim od njima „najdojmljivijim” jezicima (švedskom, danskom, nizozemskom, rumunjskom, iranskom, armenskom i dr. jezicima). Mentorica učenicima bila je profesorica Željka Orban.

Instagram

Školska zadruga "SLATINA"
Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2019./2020.

Š K O L S K I V R T


Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju