preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Izleti, ekskurzije, terenske nastave

Na ovim stranicama možete se prisjetiti naših nedavnih izleta, ekskurzija i terenskih nastava. Nadamo se kako će vam se ovaj kutak naše web stranica svidjeti. Uživajte!


Izvješća s naših stručnih ekskurzija

Terenska nastava - Dan otvorenih vrata Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku

Autor: Alen Đurasek, 3. 5. 2018. 23:12

Dana 20. travnja 2018. godine maturanti 4. razreda poljoprivredni tehničar – opći i agroturistički tehničar, zajedno sa svojim razrednicima Marinom Ivoš i Alenom Đurasekom  posjetili su Poljoprivredni fakultet u Osijeku te sudjelovali u manifestaciji "Dan otvorenih vrata Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku" u okviru 16. Festivala znanosti.

 [više]

Terenska nastava o Nikoli Tesli

Autor: Dubravka Ištvanfi, Sandra Bošnjak, 12. 4. 2018. 18:05

Tko je bio Nikola Tesla? Koji su njegovi najpoznatiji izumi? Kakvi su bili njegovi planovi za budućnost čovječanstva? Zašto je Tesla genij?
Odgovore na ova i mnoga druga pitanja potražili su učenici 1. i 2. razreda elektrotehničar opći u sklopu terenske nastave u Zagrebu. Učenici su u pratnji svojih razrednika, Vladimira Borbaša i Miodraga Stojanovića, te profesora, Dubravke Ištvanfi, Mirka Milaka i Mirjane Drenski, posjetili multimedijalnu izložbu Nikola Tesla – Mind from the future i Tehnički muzej Nikola Tesla.

 [više]

Maturalna ekskurzija trećih razreda elektrotehničara, agroturističkih tehničara i poljoprivrednih tehničara općih

Autor: Jasna Asić, 31. 3. 2015. 22:56

15. lipnja 2014. godine, nedjelja, noć učenici tri razreda naše škole i njihovi razrednici uputili su se na matururalnu ekskurziju srednjoeuropski gradovi Beč-Telč-Prag-Dresden-Brno-Bratislava.
U jutarnjim satima u ponedjeljak, u jutro, dobro odmoreni, stižemo u nekadašnju prestolnicu Austro-ugarskog carstva, Beč. Već na samom ulasku u Beč oduševljenje nastaje jer se kroz cijeli grad mogu vidjeti mali urbani vrtovi, bilo na terasama stambenih građevina, bilo na trgovima (uzgoj u kontejnerima), bilo na zelenim površinama.

 [više]

Završni razredi Srednje škole Marka Marulića Slatina posjetili Hrvatski sabor, Zagrebačku burzu, izložbu Miróa

Autor: Zorislav Jelenčić, 26. 10. 2014. 22:52

U petak, 24. listopada 2014. godine, 86 učenika završnih razreda Srednje škole Marka Marulića Slatina u sklopu terenske nastave posjetilo je Hrvatski sabor, Zagrebačku burzu te razgledalo izložbu Jeana Miróa. Uz učenike gimnazijskog programa, koji gotovo svake godine posjećuju Sabor, ove su nam se godine pridružili i učenici ekonomske struke.

 [više]

Posjet Hrvatskom saboru, Muzeju suvremene umjetnosti i sajmu Interliber u Zagrebu

Autor: Zorislav Jelenčić, 20. 11. 2013. 20:07

U utorak, 12. studenoga 2013. godine, učenici četvrtih razreda opće gimnazije naše škole u sklopu terenske nastave posjetili su Hrvatski sabor, Muzej suvremene umjetnosti i sajam Interliber u Zagrebu.
Voditelji terenske nastave bili su Matija Gosler, profesor geografije i povijesti, Robert Nikčevski, profesor filozofije i povijesti umjetnosti te Zorislav Jelenčić, profesor politike i gospodarstva.

 [više]

Posjetili smo međunarodni sajam cvijeća

Autor: Jasna Asić, Željka Venus, 14. 3. 2012. 20:00

Dana 10. ožujka 2012. učenici naše škole posjetili su 33. međunarodni sajam cvijeća Ortogiardino u Pordenonu u Italiji. Na toj stručnoj ekskurziji bili su učenici od prvog do četvrtog razreda za zanimanja poljoprivredni tehničar opći i agroturistički tehničar te njihovi nastavnici.
Ovim putovanjem kroz dio sjeverne Italije učenici su imali priliku vidjeti rodne nasade vinove loze oblikovane kao kordonaci koji se u nas ne koriste ili nisu česti, a upoznali su se i s rodnim nasadima breskve oblikovanim kao vaze.

 [više]

Posjet Hrvatskom saboru i galeriji Klovićevi dvori

Autor: Matija Gosler, Zorislav Jelenčić, 27. 10. 2011. 20:43

U korelaciji predmetnih kurikuluma geografije, politike i gospodarstva te likovne umjetnosti, učenici naše škole posjetili su 26. listopada 2011. godine Hrvatski sabor i Galeriju Klovićevi dvori, u kojoj je postavljena izložba "Strast i bunt - ekspresionizam u Hrvatskoj". Voditelji terenske nastave bili su profesor geografije i povijesti Matija Gosler, profesor politike i gospodarstva Zorislav Jelenčić te profesor likovne i glazbene umjetnosti Robert Nikčevski, a sudjelovali su učenici četvrtih razreda opće gimnazije.

 [više]

Naši nastavnici na jednodnevnom izletu u Đakovu i Našicama

Autor: Sandra Bošnjak, 22. 10. 2011. 22:48

 [više]

Stručna ekskurzija u dolinu Neretve

Autor: Sandra Bošnjak, 29. 11. 2010. 15:47

Napokon smo u četvrtak krenuli na tako dugo željenu i isčekivanu stručnu ekskurziju i negdje oko 23 sata ušli u Bosnu. U veselom raspoloženju i uz pjesmu stigli smo do Metkovića, koji je i bio naše prvo odredište. U Villi Neretva primio nas je ljubazni domaćin, gospodin Pavo Jerković, inače prijatelj Slatine, a posebno našeg župnika Vlade. Topli osmijeh, čašica za dobrodošlicu (juice od mandarine, niste valjda pomislili....a, ne ne) i odmah ti je jasno da ovdje žive veseli, susretljivi i, naravno, radišni ljudi.

 [više]

 On this Day
 

Rubriku izradili: Matej Peršić, Mateja Peršić i Sunčica Lovrić, 4.a opće gimnazije pod mentorstvom profesorice Sanje Špoljarić

Pano tjedna

U posljednjem tjednu nastavne godine u rubrici Pano tjedna učenici 3. b razreda opće gimnazije s profesoricom Željkom Orban prigodno su istaknuli zasluge velikog hrvatskog književnika Antuna Gustava Matoša.

Instagram
Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2017./2018.

Udžbenici za 2017./2018.

(za popis udžbenika kliknite na sliku)

 
Š K O L S K I V R T


Od šume do školskog hola
Loading...
GRAD SLATINA
Loading...
Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Dan škole 2018.U prezentaciji predstavljamo aktivnosti učenika i nastavnika škole u ovoj školskoj godini.

Korisni linkovi

Susjedne škole

Osnovne škole:
OŠ Eugena Kumičića

OŠ Josipa Kozarca

Srednje škole:

Industrijsko-obrtnička škola

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju