preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Izleti, ekskurzije, terenske nastave

Na ovim stranicama možete se prisjetiti naših nedavnih izleta, ekskurzija i terenskih nastava. Nadamo se kako će vam se ovaj kutak naše web stranica svidjeti. Uživajte!


Izvješća s naših stručnih ekskurzija

Maturalna ekskurzija trećih razreda elektrotehničara, agroturističkih tehničara i poljoprivrednih tehničara općih

Autor: Jasna Asić, 31. 3. 2015. 22:56

15. lipnja 2014. godine, nedjelja, noć učenici tri razreda naše škole i njihovi razrednici uputili su se na matururalnu ekskurziju srednjoeuropski gradovi Beč-Telč-Prag-Dresden-Brno-Bratislava.
U jutarnjim satima u ponedjeljak, u jutro, dobro odmoreni, stižemo u nekadašnju prestolnicu Austro-ugarskog carstva, Beč. Već na samom ulasku u Beč oduševljenje nastaje jer se kroz cijeli grad mogu vidjeti mali urbani vrtovi, bilo na terasama stambenih građevina, bilo na trgovima (uzgoj u kontejnerima), bilo na zelenim površinama.

 [više]

Završni razredi Srednje škole Marka Marulića Slatina posjetili Hrvatski sabor, Zagrebačku burzu, izložbu Miróa

Autor: Zorislav Jelenčić, 26. 10. 2014. 22:52

U petak, 24. listopada 2014. godine, 86 učenika završnih razreda Srednje škole Marka Marulića Slatina u sklopu terenske nastave posjetilo je Hrvatski sabor, Zagrebačku burzu te razgledalo izložbu Jeana Miróa. Uz učenike gimnazijskog programa, koji gotovo svake godine posjećuju Sabor, ove su nam se godine pridružili i učenici ekonomske struke.

 [više]

Posjet Hrvatskom saboru, Muzeju suvremene umjetnosti i sajmu Interliber u Zagrebu

Autor: Zorislav Jelenčić, 20. 11. 2013. 20:07

U utorak, 12. studenoga 2013. godine, učenici četvrtih razreda opće gimnazije naše škole u sklopu terenske nastave posjetili su Hrvatski sabor, Muzej suvremene umjetnosti i sajam Interliber u Zagrebu.
Voditelji terenske nastave bili su Matija Gosler, profesor geografije i povijesti, Robert Nikčevski, profesor filozofije i povijesti umjetnosti te Zorislav Jelenčić, profesor politike i gospodarstva.

 [više]

Posjetili smo međunarodni sajam cvijeća

Autor: Jasna Asić, Željka Venus, 14. 3. 2012. 20:00

Dana 10. ožujka 2012. učenici naše škole posjetili su 33. međunarodni sajam cvijeća Ortogiardino u Pordenonu u Italiji. Na toj stručnoj ekskurziji bili su učenici od prvog do četvrtog razreda za zanimanja poljoprivredni tehničar opći i agroturistički tehničar te njihovi nastavnici.
Ovim putovanjem kroz dio sjeverne Italije učenici su imali priliku vidjeti rodne nasade vinove loze oblikovane kao kordonaci koji se u nas ne koriste ili nisu česti, a upoznali su se i s rodnim nasadima breskve oblikovanim kao vaze.

 [više]

Posjet Hrvatskom saboru i galeriji Klovićevi dvori

Autor: Matija Gosler, Zorislav Jelenčić, 27. 10. 2011. 20:43

U korelaciji predmetnih kurikuluma geografije, politike i gospodarstva te likovne umjetnosti, učenici naše škole posjetili su 26. listopada 2011. godine Hrvatski sabor i Galeriju Klovićevi dvori, u kojoj je postavljena izložba "Strast i bunt - ekspresionizam u Hrvatskoj". Voditelji terenske nastave bili su profesor geografije i povijesti Matija Gosler, profesor politike i gospodarstva Zorislav Jelenčić te profesor likovne i glazbene umjetnosti Robert Nikčevski, a sudjelovali su učenici četvrtih razreda opće gimnazije.

 [više]

Naši nastavnici na jednodnevnom izletu u Đakovu i Našicama

Autor: Sandra Bošnjak, 22. 10. 2011. 22:48

 [više]

Stručna ekskurzija u dolinu Neretve

Autor: Sandra Bošnjak, 29. 11. 2010. 15:47

Napokon smo u četvrtak krenuli na tako dugo željenu i isčekivanu stručnu ekskurziju i negdje oko 23 sata ušli u Bosnu. U veselom raspoloženju i uz pjesmu stigli smo do Metkovića, koji je i bio naše prvo odredište. U Villi Neretva primio nas je ljubazni domaćin, gospodin Pavo Jerković, inače prijatelj Slatine, a posebno našeg župnika Vlade. Topli osmijeh, čašica za dobrodošlicu (juice od mandarine, niste valjda pomislili....a, ne ne) i odmah ti je jasno da ovdje žive veseli, susretljivi i, naravno, radišni ljudi.

 [više]

 On this Day
 

Rubriku izradili: Matej Peršić, Mateja Peršić i Sunčica Lovrić, 4.a opće gimnazije pod mentorstvom profesorice Sanje Špoljarić

Pano tjedna

Učenice Srednje škole Marka Marulića Slatina uključile su se i ove godine u program obilježavanja Dana planeta Zemlja. Izradile su pano kojim su nas,na zanimljiv način (kronološki- jučer, danas, sutra), podsjetili kako je nastala Zemlja i život na Zemlji. Materijale za izradu panoa prikupile su učenice opće gimnazije: Karla Benija, Barbara Jukić, Vlatka Pačarić, Sonja Prebeg (1.a gimnazije), Marija Bljakaj, Helena Gerenčir (1.b gimnazije), Ana Benko, Josipa Blašković, Irena Marušić, Marta Sabo (3.b gimnazije) te Larisa Gerenčir, Lara Grahovac, Marlena Josić i Anja Stjepanović (4.b gimnazije). Pano su izradile učenice : Ana Benko, Larisa Gerenčir, Lara Grahovac i Marlena Josić. Mentor učenicama je profesorica Dragana Medved.

Instagram
Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2017./2018.

Udžbenici za 2017./2018.

(za popis udžbenika kliknite na sliku)

 
Š K O L S K I V R T


Od šume do školskog hola
Loading...
GRAD SLATINA
Loading...
Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Dan škole 2017.U prezentaciji predstavljamo aktivnosti učenika i nastavnika škole u ovoj školskoj godini.

Korisni linkovi

Susjedne škole

Osnovne škole:
OŠ Eugena Kumičića

OŠ Josipa Kozarca

Srednje škole:

Industrijsko-obrtnička škola

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju