preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 


Izleti, ekskurzije, terenske nastave

Na ovim stranicama možete se prisjetiti naših nedavnih izleta, ekskurzija i terenskih nastava. Nadamo se kako će vam se ovaj kutak naše web stranica svidjeti. Uživajte!


Izvješća s naših stručnih ekskurzija

Terenska nastava maturanata "Vukovar – grad heroj(a)"

Autor: Mirjana Drenski, 30. 11. 2018. 21:40

Već tradicionalno krajem studenoga naši maturanti gimnazijalci posjećuju herojski grad iz Domovinskog rata – Vukovar. I ove godine slatinska HVIDR-a financirala je autobus kojim su učenici otputovali i obišli vukovarska mjesta sjećanja.

 [više]

Posjet Interliberu

Autor: Sandra Bošnjak, 19. 11. 2018. 20:31

U petak, 16. studenoga 2018. godine učenici 3. i 4. razreda elektrotehničar te 2. att, 3.att/pto i 4.att posjetili su Zagrebački velesajam. U pratnji profesora Ivane Lukač Vuković, Marine Ivoš, Sandre Bošnjak i Josipa Mikolaševića, posjetili su 41. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber.

 [više]

Posjet Hrvatskoj Narodnoj Banci, Hrvatskom Saboru i sajmu knjiga „Interliber“ U početku bijaše riječ, knjiga,... novac... politika...

Autor: Zorislav Jelenčić, Matija Gosler, 19. 11. 2018. 19:39

Završni razredi opće gimnazije i ekonomije u sklopu kurikula geografije, politike i gospodarstva, bankarstva i osiguranja te hrvatskog jezika i književnosti posjetili su 14. studenog 2018. godine Hrvatsku narodnu banku, Hrvatski sabor i sajam knjiga „Interliber“ u Zagrebu.

 [više]

Predstava Richard III grbavi

Autor: Sandra Bošnjak, 11. 11. 2018. 13:56

Za učenike i profesore naše škole održana je u četvrtak, 8. studenog 2018. godine, predstava Richard III grbavi.
Glumci HNK Osijek Vladimir Tintor i Petra Blašković izveli su crnu komediju, tj. dramu o preživljavanju, o borbi dvoje ljudi kakve se svakodnevno vode. Drama govori o nekadašnjem kazališnom glumcu koji radi kao domar u kazalištu (Krsto) i čistačici u kazalištu (Tonka). Atmosferu s predstave pogledajte na fotografijama i kratkom video zapisu kojeg su izradili učenici 3. razreda elektrotehničar, Marija Krupa i Karlo Veriga te  Antonio Moslavac, učenik 2. razreda elektrotehničar u sklopu fakultativne nastave Informatika u multimediji i dizajnu.

 [više]

Terenska nastava - predstava Williama Shakespearea ''Macbeth"

Autor: Silvija Štimac, 9. 10. 2018. 21:57

U petak, 5. listopada 2018. godine učenici 2. razreda ekonomije i 4.a i b razreda gimnazije, u pratnji svojih nastavnica, profesorica Mirte Drokan, Željke Orban i Silvije Štimac, prisustvovali su predstavi Williama Shakespearea ''Macbeth'' u sklopu terenske nastave. Predstava je izvedena u zagrebačkom kazalištu Kerempuh, Scena Vidra.

 [više]

UČENICI SREDNJE ŠKOLE MARKA MARULIĆA SLATINA SUDJELOVALI U PROJEKTU INTERNATIONAL VILLAGE

Autor: Sanja Špoljarić, 9. 7. 2018. 11:31

Učenici prvog i drugog razreda opće gimnazije Srednje škole Marka Marulića Slatina u pratnji profesorice engleskog jezika, Sanje Špoljarić, zadnji su tjedan lipnja proveli u slovačkim Tatrama u jezičnom kampu projekta International Village koji deset godina okuplja učenike iz čitave Europe, ali i svijeta. Ove su godine u tjednu u kojemu su sudjelovali učenici iz Slatine u kampu boravili i učenici iz Litve, Latvije, Rumunjske i Bugarske te su kroz razne aktivnosti i druženje stekli međunarodna poznanstva, saznali puno toga o zemljama sudionicama, a uz sve to usavršavali engleski jezik jer su se sve aktivnosti odvijale na engleskom jeziku.

 [više]

Maturalno putovanje učenika trećih razreda

Autor: Siniša Grahonja, Robert Nikčevski, Nikolina Benčina, Željka Orban, 28. 6. 2018. 19:38

Konačno je došao i taj dugo iščekivani dan, vrijeme za maturalnu ekskurziju učenika trećih razreda Srednje škole Marka Marulića Slatina. Putovanje je započelo vožnjom kroz Mađarsku gdje smo obišli neke od znamenitosti Budimpešte, Slovačku, Poljsku gdje smo došli do prvog odredišta – koncentracijskog  logora Auschwitz-Birkenau.

 [više]

Terenska nastava - Dan otvorenih vrata Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku

Autor: Alen Đurasek, 3. 5. 2018. 23:12

Dana 20. travnja 2018. godine maturanti 4. razreda poljoprivredni tehničar – opći i agroturistički tehničar, zajedno sa svojim razrednicima Marinom Ivoš i Alenom Đurasekom  posjetili su Poljoprivredni fakultet u Osijeku te sudjelovali u manifestaciji "Dan otvorenih vrata Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku" u okviru 16. Festivala znanosti.

 [više]

Terenska nastava o Nikoli Tesli

Autor: Dubravka Ištvanfi, Sandra Bošnjak, 12. 4. 2018. 18:05

Tko je bio Nikola Tesla? Koji su njegovi najpoznatiji izumi? Kakvi su bili njegovi planovi za budućnost čovječanstva? Zašto je Tesla genij?
Odgovore na ova i mnoga druga pitanja potražili su učenici 1. i 2. razreda elektrotehničar opći u sklopu terenske nastave u Zagrebu. Učenici su u pratnji svojih razrednika, Vladimira Borbaša i Miodraga Stojanovića, te profesora, Dubravke Ištvanfi, Mirka Milaka i Mirjane Drenski, posjetili multimedijalnu izložbu Nikola Tesla – Mind from the future i Tehnički muzej Nikola Tesla.

 [više]

Izlet učenika Srednje škole Marka Marulića Slatina u Zagreb

Autor: Sanja Špoljarić, 15. 3. 2018. 18:46

Učenici 1. a i 2. b razreda opće gimnazije proveli su zanimljiv dan u Zagrebu 13. ožujka 2018. godine. Učenici su u pratnji svojih razrednica, profesorica Željke Balković i Željke Korlević, a u organizaciji profesorice Sanje Špoljarić, posjetili Kazalište Vidra u Zagrebu u kojemu je gostovala glumačka skupina The American Drama Group Europe s predstavom Oliver Twist velikog britanskog pisca, Charlesa Dickensa.

 [više]

Posjet Hrvatskom Saboru i Muzeju Iluzija Između realnosti i iluzija

Autor: Zorislav Jelenčić, Matija Gosler, 10. 2. 2018. 21:15

Završni razredi opće gimnazije u sklopu kurikula geografije, politike i gospodarstva te likovne umjetnosti posjetili su 7. veljače 2018. godine Hrvatski Sabor i Muzej Iluzija u Zagrebu.

 [više]

Posjetili smo Reboot InfoGamera 2017

Autor: Ksenija Rastija, 4. 12. 2017. 22:54


U sklopu provedbe terenske nastave u petak, 24. studenog, učenici prvih razreda opće gimnazije naše škole posjetili su  Reboot InfoGamera 2017, jedan od najvećih europskih gaming sajmova i festivala. Terensku nastavu vodile  su profesorice Ksenija Rastija i Željka Balković te  profesor Zorislav Jelenčić. 

 [više]

Naši maturanti u posjetu Vukovaru – gradu heroju

Autor: Mirjana Drenski, 27. 11. 2017. 15:38

Od 2010. godine maturanti opće gimnazije svake godine krajem studenoga odlaze na terensku nastavu u Vukovar zahvaljujući slatinskom ogranku HVIDR-e koji financira prijevoz autobusom.

 [više]

Sajam knjiga „Interliber“ 2017. godine - Putem novca, knjiga i tobogana!

Autor: Matija Gosler, 15. 11. 2017. 17:56

Završni razredi opće gimnazije i ekonomije u sklopu kurikula geografije, hrvatskog jezika i književnosti, likovne umjetnosti i financijskog poslovanja posjetili su 10. studenog 2017. godine Sajam knjiga „Interliber“, Hrvatsku Narodnu Banku i Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu.

 [više]

Posjet Interliberu

Autor: Marina Ivoš, Sandra Bošnjak, Emanuel Marić, 13. 11. 2017. 18:56

U petak, 10. studenoga 2017. godine učenici 2.att/pto, 3.att i 4.att Tehničke smjene posjetili su Zagrebači velesajam. U pratnji profesora Ivane Lukač Vuković, Marine Ivoš, Sandre Bošnjak i Josipa Mikolaševića, posjetili su 40. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber.

 [više]

POSJET SIGETU

Autor: Josipa Blašković, Antea Rap, 28. 10. 2017. 15:26

Nakon školskog projekta „450 godina bitke kod Sigeta“ učenici 3.b i 3.a razreda su 20. listopada 2017., u pratnji školskog knjižničara Damira Balkovića, profesorice povijesti Mirjane Drenski, profesora umjetnosti Roberta Nikčevskog te profesorice hrvatskoga jezika Željke Orban, posjetili Szigetvar.

 [više]

Posjet učenika elektrotehnike TS 110/35/10(20) kV Slatina 2

Autor: Tomislav Filković, 30. 5. 2017. 12:03

Učenici razreda 3. elektrotehničar u okviru praktične nastave i vježbi posjetili su trafostanicu 110/35/10(20) kV Slatina 2. Trafostanica Slatina 2 izgrađena je 1975. godine te s 35 kV napaja 35/10 kV trafostanice Slatina I, Voćin i Čačinci dok električnom energijom opskrbljuje grad Slatinu, te općine Mikleuš, Čađavica, Sopje i Nova Bukovica.

 [više]

Posjet pogonu za doradu duhana tvrtke Agroduhan d.o.o

Autor: Ladislav Tot, Nikola Miščević, 14. 3. 2017. 17:37

Učenici razreda 4. ATT (maturanti) u okviru praktične nastave posjetili su pogon za doradu duhana (tvrtke Agroduhan d.o.o), u kome se odvijalo nekoliko tehnoloških procesa. Nakon upoznavanja sa procesom dorade duhana, koji trenutno nije u tijeku, učenici su pratili sjetvu duhana na suvremenim uređajima te su se upoznali sa hidroponskim uzgojem presadnica duhana. Sjetvom je započeo tehnološki proces uzgoja duhana u ovoj godini. Učenici i nastavnici zahvaljuju tehnološkom osoblju na prijemu i kvalitetnoj prezentaciji.

 [više]

Posjet sajmu VIROEXPO

Autor: Goranka Tomšić, 1. 3. 2017. 19:21

U subotu, 25. veljače 2017. godine učenici poljoprivrede i agroturizma Srednje škole Marka Marulića Slatina posjetili su sajam VIROEXPO.  Učenici i nastavnici  praktične nastave  uz ugodno druženje upoznali su se za važnim proizvodima i novostima u poljoprivredi i preradi poljoprivrednih proizvoda svih izlagača.

 [više]

Slatinski maturanti posjetili Hrvatski sabor, Hrvatsku narodnu banku, Zagrebačku burzu te izložbu Dimitrija Popovića

Autor: Zorislav Jelenčić, 7. 2. 2017. 20:20

U petak, 3. veljače 2017. godine, sedamdesetak učenika završnih razreda opće gimnazije i ekonomije Srednje škole Marka Marulića Slatina u sklopu terenske nastave i provedbe međupredmetne teme Građanski odgoj i obrazovanje posjetili su  Hrvatski sabor. Posjet je uključivao nazočnost samoj sjednici Hrvatskog sabora na galeriji, razgledanje zgrade Sabora te razgovor s  desetak saborskih zastupnika u maloj vijećnici.

 [više]

Maturalna ekskurzija trećih razreda elektrotehničara, agroturističkih tehničara i poljoprivrednih tehničara općih

Autor: Jasna Asić, 31. 3. 2015. 22:56

15. lipnja 2014. godine, nedjelja, noć učenici tri razreda naše škole i njihovi razrednici uputili su se na matururalnu ekskurziju srednjoeuropski gradovi Beč-Telč-Prag-Dresden-Brno-Bratislava.
U jutarnjim satima u ponedjeljak, u jutro, dobro odmoreni, stižemo u nekadašnju prestolnicu Austro-ugarskog carstva, Beč. Već na samom ulasku u Beč oduševljenje nastaje jer se kroz cijeli grad mogu vidjeti mali urbani vrtovi, bilo na terasama stambenih građevina, bilo na trgovima (uzgoj u kontejnerima), bilo na zelenim površinama.

 [više]

Završni razredi Srednje škole Marka Marulića Slatina posjetili Hrvatski sabor, Zagrebačku burzu, izložbu Miróa

Autor: Zorislav Jelenčić, 26. 10. 2014. 22:52

U petak, 24. listopada 2014. godine, 86 učenika završnih razreda Srednje škole Marka Marulića Slatina u sklopu terenske nastave posjetilo je Hrvatski sabor, Zagrebačku burzu te razgledalo izložbu Jeana Miróa. Uz učenike gimnazijskog programa, koji gotovo svake godine posjećuju Sabor, ove su nam se godine pridružili i učenici ekonomske struke.

 [više]

Posjet Hrvatskom saboru, Muzeju suvremene umjetnosti i sajmu Interliber u Zagrebu

Autor: Zorislav Jelenčić, 20. 11. 2013. 20:07

U utorak, 12. studenoga 2013. godine, učenici četvrtih razreda opće gimnazije naše škole u sklopu terenske nastave posjetili su Hrvatski sabor, Muzej suvremene umjetnosti i sajam Interliber u Zagrebu.
Voditelji terenske nastave bili su Matija Gosler, profesor geografije i povijesti, Robert Nikčevski, profesor filozofije i povijesti umjetnosti te Zorislav Jelenčić, profesor politike i gospodarstva.

 [više]

Posjetili smo međunarodni sajam cvijeća

Autor: Jasna Asić, Željka Venus, 14. 3. 2012. 20:00

Dana 10. ožujka 2012. učenici naše škole posjetili su 33. međunarodni sajam cvijeća Ortogiardino u Pordenonu u Italiji. Na toj stručnoj ekskurziji bili su učenici od prvog do četvrtog razreda za zanimanja poljoprivredni tehničar opći i agroturistički tehničar te njihovi nastavnici.
Ovim putovanjem kroz dio sjeverne Italije učenici su imali priliku vidjeti rodne nasade vinove loze oblikovane kao kordonaci koji se u nas ne koriste ili nisu česti, a upoznali su se i s rodnim nasadima breskve oblikovanim kao vaze.

 [više]

Posjet Hrvatskom saboru i galeriji Klovićevi dvori

Autor: Matija Gosler, Zorislav Jelenčić, 27. 10. 2011. 20:43

U korelaciji predmetnih kurikuluma geografije, politike i gospodarstva te likovne umjetnosti, učenici naše škole posjetili su 26. listopada 2011. godine Hrvatski sabor i Galeriju Klovićevi dvori, u kojoj je postavljena izložba "Strast i bunt - ekspresionizam u Hrvatskoj". Voditelji terenske nastave bili su profesor geografije i povijesti Matija Gosler, profesor politike i gospodarstva Zorislav Jelenčić te profesor likovne i glazbene umjetnosti Robert Nikčevski, a sudjelovali su učenici četvrtih razreda opće gimnazije.

 [više]

Naši nastavnici na jednodnevnom izletu u Đakovu i Našicama

Autor: Sandra Bošnjak, 22. 10. 2011. 22:48

 [više]

Stručna ekskurzija u dolinu Neretve

Autor: Sandra Bošnjak, 29. 11. 2010. 15:47

Napokon smo u četvrtak krenuli na tako dugo željenu i isčekivanu stručnu ekskurziju i negdje oko 23 sata ušli u Bosnu. U veselom raspoloženju i uz pjesmu stigli smo do Metkovića, koji je i bio naše prvo odredište. U Villi Neretva primio nas je ljubazni domaćin, gospodin Pavo Jerković, inače prijatelj Slatine, a posebno našeg župnika Vlade. Topli osmijeh, čašica za dobrodošlicu (juice od mandarine, niste valjda pomislili....a, ne ne) i odmah ti je jasno da ovdje žive veseli, susretljivi i, naravno, radišni ljudi.

 [više]

 Raspored zvona


On this Day
 

Rubriku izradili:učenici opće gimnazije pod mentorstvom profesorice Sanje Špoljarić

Pano tjedna

Pano su izradili učenici Maria Carmela Dakić 3.att/pto, Nikola Pančić 3.att/pto, Karlo Kajzer 1.att. Ivan Mikić 1.att, Melita Nikolaus 4.att i Larisa Gvojić 4.att. pod mentorstvom profesorice Marine Ivoš.

Instagram
Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2018./2019.

Udžbenici za 2018./2019.

(za popis udžbenika kliknite na sliku)

 
Š K O L S K I V R T


Od šume do školskog hola
Loading...
GRAD SLATINA
Loading...
Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Dan škole 2018.U prezentaciji predstavljamo aktivnosti učenika i nastavnika škole u ovoj školskoj godini.

Korisni linkovi

Susjedne škole

Osnovne škole:
OŠ Eugena Kumičića

OŠ Josipa Kozarca

Srednje škole:

Industrijsko-obrtnička škola

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju