preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

ZAŠTO SE UPISATI U SREDNJU ŠKOLU MARKA MARULIĆA?

Srednja škola Marka Marulića Slatina jedina je srednjoškolska ustanova na slatinskom području sa četverogodišnjim programima. Osim opće gimnazije, u ovoj ustanovi školuju se budući ekonomisti, elektrotehničari, poljoprivredni tehničari i agroturistički tehničari.
Najbolja preporuka da se školujete u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina jesu uspjesi koje naši učenici postižu na županijskim natjecanjima, a posebno želimo napomenuti da imamo i državne prvake. Ove godine na državnim natjecanjima nastupili su naši učenici iz matematike, njemačkog jezika, poljoprivredne struke, agroturističke sturke, demokratskog građanstva, eko kviza “Lijepa naša”,Globe programa i na državnoj smotri LiDraNo. Naši sportaši među najboljima su u državi, posebno visoke plasmane ostvaruju atletičari.
Većina učenika Srednje škole Marka Marulića Slatina koji su pokazali zanimanje za studiranje, uspjeli su upisati željene fakultete i mnogi od njih danas su naši visokoobrazovani građani.
Udruženje “Ruska kuća za međunarodnu znanstvenu i tehnološku suradnju” dodijelila je Srednjoj školi Marka Marulića Slatina diplomu s medaljom za ukupan nastup na sajmu Agro Arca 2012.

Srednja škola
Marka Marulića
Slatina
vaša je najbolja ulaznica za budućnost!

Upisno povjerenstvo za školsku godinu 2020./2021. provodi postupak upisa učenika u 1. razred srednje škole. Popis članova i opis poslova možete pročitati u dokumentu Upisno povjerenstvo.

Brošuru Idemo u srednju! možete pročitati klikom na sliku ispod.

 


 

Na temelju članka 22. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi Opširnije („Narodne novine“ broj; 87/08., 86/09., 92/10., 105/10.,90/11., 5/12., 16/12., 86/12., 126/12., 94/13. i 152/14), Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole („Narodne novine“ broj; 49/15), Odluke o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2016./2017., KLASA: 602-03/15-06/01033, URBROJ: 533-25-16-0005 od 21. svibnja 2019. godine i članka 106. Statuta, Srednja škola Marka Marulića Slatina, objavljuje

N A T J E Č A J
ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJIH ŠKOLA
ZA 2020./2021. ŠKOLSKU GODINU

Detaljne informacije možete preuzeti na poveznici Natječaj za upis.

PLAN UPISA ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021.

Područje rada Program / zanimanje Trajanje Broj razr. odjela Učenika
OPĆA GIMNAZIJA opća gimnazija 4 2 40 (2x20)
EKONOMIJA ekonomist 4 1 20
ELEKTROTEHNIKA tehničar za elektroniku 4 1 20
POLJOPRIVREDA,
PREHRANA I VETERINA
agroturistički tehničar 4 1 20

 

Na poveznicama dostupni su Struktura i opseg upisa učenika, Natječaj za upis,  Odluka o upisu učenika u 1. razred srednje škole i Pravilnik o elementima i kriterijima izbora kandidata u školskoj godini 2020./2021.
 


Broj slobodnih mjesta za jesenski upisni rok
Područje rada Program / zanimanje Trajanje Učenika
       

 

U nastavku ukratko pogledajte predstavljanje svakog programa za Dan škole.

Predstavljanje programa GIMNAZIJA: opća gimnazija

Ostale fotografije pogledajte u albumu Dan škole - opća gimnazija.

 

Predstavljanje programa EKONOMIJA I TRGOVINA: ekonomist

Ostale fotografije pogledajte u albumu Dan škole - ekonomija.

 

Predstavljanje programa ELEKTROTEHNIKA: elektrotehničar opći

Ostale fotografije pogledajte u albumu Dan škole - elektrotehnika.

 

Predstavljanje programa POLJOPRIVREDA: poljoprivredni tehničar opći i MEĐUSTRUKOVNI PROGRAM: agroturistički tehničar

Ostale fotografije pogledajte u albumu Dan škole - PTO i ATT.
Predstavljanje Poljoprivredne i agrturističke škole pogledajte u prezentaciji.

 

Predstavljanje školske zadruge "SLATINA"

Ostale fotografije pogledajte u albumu Dan škole - Školska zadruga SLATINA.

 

Predstavljanje školskog sportskog društva Marul

Ostale fotografije pogledajte u albumu Dan škole -ŠSD Marul.

 

Našem su se pozivu odazvali osmaši iz osnovnih škola s područja bivše slatinske općine. Prema njihovim komentarima možemo reći da smo dobro prezentirali našu školu i sve što ona nudi svojim učenicima. Istinski su se potrudili i sadašnji učenici i svi profesori  da na što bolji način predstave svoje zanimanje odnosno struku.

Svečana je sjednica Nastavničkog vijeća s kulturno-zabavnim programom započela u 12,00 sati intoniranjem državne himne koju je izveo učenik Fran Mojzeš. Nakon minute šutnje voditeljica programa, Helena Kraljik, pozvala je ravnatelja koji je pozdravio nazočne učenike, djelatnike i goste. Uslijedila je prezentacija o radu u tekućoj školskoj godini i rezultatima koje smo do sada postigli.

Kulturno-zabavni program pripremili su profesori Valerija Ivanac-Jelenčić, Sanja Špoljarić i Dario Vrbaslija.

Prvi dio programa bio je posvećen obljetnicama velikih svjetskih književnika Williama Shakespearea, Miguela de Cervantesa i Marka Marulića, 400. godišnjici smrti Shakespearea i Cervantesa te 515. obljetnici izlaska Marulićeve Judite. Prezentaciju pogledajte na poveznici Predstava.

U predstavi su sudjelovali sljedeći učenici: Tomislav Jaković (Marulić), Josip Som (Cervantes), Juraj Sertić (Shakespeare), Martina Jukić (Judita), Jurica Ljubas (Don Quijote), Borna Ćurić (Sancho Panza), Matej Peršić (Romeo), Katja Živković (Julija); Helena Kraljik, Marina Relatić i Ana Žagar imale su ulogu naratorica. Čestitke svim glumcima na velikom trudu, hrabrosti te izvrsnoj izvedbi!

U glazbenom dijelu programa nastupile su naše učenice članice KUD-a Dika.

Posjetitelji su izvođače nagradili dugotrajnim pljeskom.


Raspored zvona


 

Word of the week  

Quote of the week

 
Pano tjedna


Obljetnice rođenja Vesne Parun i Charlesa Bodelairea u školskoj knjižnici

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju