U utorak, 29. travnja u sklopu međupredmetnog projekta Hrana (ni)je mana? za učenike je održana radionica pod vodstvom Helene Habdije iz organizacije Smion. Riječ je o programu FoodEducators namijenjenom osnovnim i srednjim školama koji potiče zdrave i održive prehrambene navike te karijere u agro-prehrambenom sektoru. S obzirom na ciljeve međupredmetnog projekta, koji se ove školske godine provodi na nastavi Hrvatskog jezika, Informatike, Psihologije, Biologije, Kemije i TZK-a, iz kojeg je proizašao i projekt iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja, u istom je ostvarena suradnja sa stručnjacima iz organizacije Smion posredstvom gospođe Helene Habdije.
Pod njezinim vodstvom učenici su na radionici nakon uvodnih saznanja o problemu gubitka i bacanja hrane, statističkim podatcima, uzrocima i posljedicama, ponudili kreativna rješenja za njegovo rješavanje samostalno osmišljavajući prijedloge primjenjive u svakodnevnom životu.
Neka idejna rješenja možete pogledati na poveznicama: Idejno rješenje 1 (autori: Gita Š., Petar G., Dora B. i Vanja K.) Idejno rješenje 2 (autori: Karlo M., Iva L., Lukas V. i Ana Maria V.) Idejno rješenje 3 (autori: Lana F., Iva D., Anja K., Marta G. i Petra Z.)
Igrifikacijom, poticanjem kritičkog mišljenja i timskim radom učenici su na zabavan način došli do konstruktivnih i inovativnih ideja koje će možda jednoga dana i zaživjeti.
Autorica teksta: Željka Orban, prof.











