preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 


Novosti

Sat kodiranja može biti zabavan

Autor: Sandra Bošnjak, 11. 12. 2018.

Tijekom prošlog tjedna u našoj školi obilježili smo Sat kodiranja (Hour of code). U obilježavanju globalnog projekta na satu predmeta Računalstvo sudjelovali su učenici zanimanja elektrotehničar s profesoricom Sandrom Bošnjak.

Učenici 1. razreda elektrotehničar upoznali su se s osnovama programiranja kroz zadani tečaj na web stranici code.org. Koristeći igru, naučili su slagati osnovne blokove naredbi te zaključili su da programiranje nije samo pisanje programa već rješavanje problema, logičko razmišljanje, kreativnost i suradnja.
Učenici 2. i 3. razreda elektrotehničar na jedan dan postali su koreografi koji su u ritmu odabrane pjesme, a uz pomoć programiranja i tečaja Dance Party, osmislili plesne korake zamišljene plesne skupine. Svi učenici bili su iznimno uspješni u osmišljavanju plesnih pokreta, a neke radove možete vidjeti klikom na sliku.


Zaključak svih učenika koji su sudjelovali u Satu kodiranja je da programiranje može biti i zabavno.
Kako bi cijeli događaj bio i multimedijski zabilježen, učenici fakultativne nastave Informatika u multimediji i dizajnu (Kristijan Danilović, učenik 2. razreda elektrotehničar te Karlo Veriga i Marija Krupa, učenici 3. razreda elektrotehničar) zabilježili su zanimljive trenutke i osmislili video zapise.


 

 

Sat kodiranja (Hour of code) globalni je pokret koji se ove godine obilježio od 3. do 9. prosinca, a u njemu sudjeluju deseci milijuna učenika u preko 180 zemalja. Organiziran je od strane javne neprofitne organizacije Code.org koja je posvećena populariziranju STEM vještina, tj. širenju informatike u što više škola, sudjelovanju djevojaka, žena i manje zastupljenih učenika, poput pripadnika manjina, u ovim procesima.
Sat kodiranja je sat uvoda u informatiku i programiranje. Osmišljen je tako da sudionici ne trebaju imati predznanje o programiranju već kroz demistificirani kod uče programirati.

 
 

BROJ SLOBODNIH UPISNIH MJESTA ZA JESENSKI ROK
ZA UPIS UČENIKA U  I. RAZRED SREDNJIH ŠKOLA ZA 2018./2019. ŠKOLSKU GODINU (JESENSKI ROK)

Program/zanimanje Trajanje obrazovanja Broj mjesta
Elektrotehničar 4 godine 1

 

 

Na temelju članka 22. Zakona o odgoju i obrazovanju u  osnovnoj i srednjoj školi Opširnije („Narodne novine“ broj; 87/08., 86/09., 92/10., 105/10.,90/11., 5/12., 16/12., 86/12.,  126/12., 94/13. i 152/14), Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole („Narodne novine“ broj; 49/15. i 47/17.), Odluke o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019. („Narodne novine“ broj; 48/17)  i članka 106. Statuta, Srednja škola Marka Marulića Slatina, objavljuje

N A T J E Č A J

ZA UPIS UČENIKA U  I. RAZRED SREDNJIH ŠKOLA ZA 2018./2019. ŠKOLSKU GODINU

Program/zanimanje Trajanje obrazovanja Broj učenika
Opća gimnazija 4 godine 44
Ekonomist 4 godine 20
Elektrotehničar 4 godine 20
Agroturistički tehničar 4 godine 20


Natječaj za upis učenika dostupan je na poveznici Natječaj.

 

 

Nakon prijave koja je obavljena krajem prošle godine te obavijesti o zadovoljavanju postavljenih kriterija, Srednja škola Marka Marulića Slatina od rujna 2018. godine bit će uključena u sustav e-Dnevnik. Aktivacija u sustav izvršena je tijekom svibnja, a do početka nove školske godine razrednici i nastavnici educirat će se za korištenje e-Dnevnika. U školi će se uspostaviti bežična lokalna mreža, a odgovarajuća upotreba informacijsko-komunikacijske tehnologije pridonijet će učinkovitom i transparentnom vođenju škole te unaprijediti digitalnu kompetentnost nastavnika.
Ulaskom u eksperimentalni kurikulum 'Škola za život', uvođenje e-Dnevnika još je jedan korak na unaprjeđenju i razvoju digitalne zrelosti Srednje škole Marka Marulića Slatina. 


Raspored zvona


On this Day
 

Rubriku izradili:učenici opće gimnazije pod mentorstvom profesorice Sanje Špoljarić

Pano tjedna

Pano su izradili učenici Maria Carmela Dakić 3.att/pto, Nikola Pančić 3.att/pto, Karlo Kajzer 1.att. Ivan Mikić 1.att, Melita Nikolaus 4.att i Larisa Gvojić 4.att. pod mentorstvom profesorice Marine Ivoš.

Instagram
Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2018./2019.

Udžbenici za 2018./2019.

(za popis udžbenika kliknite na sliku)

 
Š K O L S K I V R T


Od šume do školskog hola
Loading...
GRAD SLATINA
Loading...
Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Dan škole 2018.U prezentaciji predstavljamo aktivnosti učenika i nastavnika škole u ovoj školskoj godini.

Korisni linkovi

Susjedne škole

Osnovne škole:
OŠ Eugena Kumičića

OŠ Josipa Kozarca

Srednje škole:

Industrijsko-obrtnička škola

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju