preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Novosti

Sat kodiranja može biti zabavan

Autor: Sandra Bošnjak, 11. 12. 2018.

Tijekom prošlog tjedna u našoj školi obilježili smo Sat kodiranja (Hour of code). U obilježavanju globalnog projekta na satu predmeta Računalstvo sudjelovali su učenici zanimanja elektrotehničar s profesoricom Sandrom Bošnjak.

Učenici 1. razreda elektrotehničar upoznali su se s osnovama programiranja kroz zadani tečaj na web stranici code.org. Koristeći igru, naučili su slagati osnovne blokove naredbi te zaključili su da programiranje nije samo pisanje programa već rješavanje problema, logičko razmišljanje, kreativnost i suradnja.
Učenici 2. i 3. razreda elektrotehničar na jedan dan postali su koreografi koji su u ritmu odabrane pjesme, a uz pomoć programiranja i tečaja Dance Party, osmislili plesne korake zamišljene plesne skupine. Svi učenici bili su iznimno uspješni u osmišljavanju plesnih pokreta, a neke radove možete vidjeti klikom na sliku.


Zaključak svih učenika koji su sudjelovali u Satu kodiranja je da programiranje može biti i zabavno.
Kako bi cijeli događaj bio i multimedijski zabilježen, učenici fakultativne nastave Informatika u multimediji i dizajnu (Kristijan Danilović, učenik 2. razreda elektrotehničar te Karlo Veriga i Marija Krupa, učenici 3. razreda elektrotehničar) zabilježili su zanimljive trenutke i osmislili video zapise.


 

 

Sat kodiranja (Hour of code) globalni je pokret koji se ove godine obilježio od 3. do 9. prosinca, a u njemu sudjeluju deseci milijuna učenika u preko 180 zemalja. Organiziran je od strane javne neprofitne organizacije Code.org koja je posvećena populariziranju STEM vještina, tj. širenju informatike u što više škola, sudjelovanju djevojaka, žena i manje zastupljenih učenika, poput pripadnika manjina, u ovim procesima.
Sat kodiranja je sat uvoda u informatiku i programiranje. Osmišljen je tako da sudionici ne trebaju imati predznanje o programiranju već kroz demistificirani kod uče programirati.

 
Susjedne škole
Osnovne škole: Srednje škole:
OŠ Eugena Kumičića OŠ Josipa Kozarca Industrijsko-obrtnička škola

Škola za život
Raspored zvona


Pano tjedna

Nakon samostalnog pretraživanja  informacija u digitalnom okružju i usporedbe podrijetla riječi, učenici 1. a prikazali su sintagmu „Sretan Božić” na nekim od njima „najdojmljivijim” jezicima (švedskom, danskom, nizozemskom, rumunjskom, iranskom, armenskom i dr. jezicima). Mentorica učenicima bila je profesorica Željka Orban.

Instagram

Školska zadruga "SLATINA"
Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2019./2020.

Š K O L S K I V R T


Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju