preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Novosti

Rezultati školske razine kviza znanja i kreativnosti Čitanjem do zvijezda za srednje škole 2018./2019.

Autor: Damir Balković, 12. 12. 2018.

U petak 7. prosinca od 12:00 do 12:40 sati održana je školska razina kviza znanja i kreativnosti Čitanjem do zvijezda za srednje škole u školskoj godini 2018./2019. Učenici su kvizu znanja u aplikaciji Testmoz pristupali putem poveznice i upisom šifre dodijeljene svakoj školi te zaporke.

Kvizu znanja i kreativnosti pristupila su 394 učenika, a njih 7 je diskvalificirano jer su svoja rješenja poslali nakon više od 40 minuta od početka rješavanja kviza (4), započeli rješavanje kviza prije 12:00 sati (2) ili upisali svoje ime i prezime umjesto dodijeljene šifre (1).

Prosječno vrijeme ispunjavanja kviza je 25 minuta i 22 sekunde, a prosječan postotak 87% točno riješenog kviza.

Provedbeno povjerenstvo je odredilo bodovni prag (35 i više bodova) za održanu školsku razinu kviza - svi učenici koji su postigli 35 i više bodova tj. 70% i više točnih odgovora prelaze u sljedeću razinu natjecanja.

Naše su učenice, Marinela i Antea postigle izvanredan uspjeh i po svojim rezultatima bile bi na trećem, odnosno četvrtom mjestu.
 


Svi multimedijski uradci pristigli i ocijenjeni u prvoj razini kviza znanja i kreativnosti Čitanjem do zvijezda za srednje škole u školskoj godini 2018./2019., njih 17, prelaze u višu razinu, budući da je broj učenika uključenih u izradu multimedijalnih uradaka znatno manji nego učenika sudionika u kvizu znanja.

Tročlano povjerenstvo je pregledalo radove i vrednovalo ih prema sljedećim kriterijima: originalnost u sferi prikupljanja podataka, duhovitost iznesenih misli i izvornost obrade, individualan pristup na idejno-misaonom planu, odnos oblika i sadržaja u odnosu na uporabu aplikacije, kompozicija vizualnih elemenata, govor, glazba i zvučni efekti i tehnička izvedba.

Naša učenica Antea se sa svojim uratkom plasirala na izvrsno drugo mjesto. Uz male korekcije, vjerujemo da će to na regionalnoj, odnosno državnoj razini biti i prvo.

Čestitamo svim sudionicima, a posebno našim djevojkama.

Povjerenstvo za provedbu natjecanja i mentor Damir Balković, dipl. knjižničar.
Susjedne škole
Osnovne škole: Srednje škole:
OŠ Eugena Kumičića OŠ Josipa Kozarca Industrijsko-obrtnička škola

Škola za život
Raspored zvona


Pano tjedna

Nakon samostalnog pretraživanja  informacija u digitalnom okružju i usporedbe podrijetla riječi, učenici 1. a prikazali su sintagmu „Sretan Božić” na nekim od njima „najdojmljivijim” jezicima (švedskom, danskom, nizozemskom, rumunjskom, iranskom, armenskom i dr. jezicima). Mentorica učenicima bila je profesorica Željka Orban.

Instagram

Školska zadruga "SLATINA"
Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2019./2020.

Š K O L S K I V R T


Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju