preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Novosti

Projektna nastava iz engleskog jezika

Autor: Sanja Špoljarić, 3. 1. 2019.

Učenici trećih razreda gimnazije su kroz nastavu engleskog jezika u nekoliko sati tijekom studenog i prosinca uz pomoć profesorice Sanje Špoljarić osmislili i proveli ukupno petnaest projekata vezanih uz održivi razvoj i zaštitu okoliša.

Projekti su osmišljeni i provedeni kao oblik problemske nastave koji se od ove školske godine promovira kao jedan od inovativnih načina poučavanja u eksperimentalnom programu Škola za život za prve razrede. Kako učenici ostalih razreda ne bi bili uskraćeni za nove zanimljive načine poučavanja, neke od nastavnih metoda i oblika poučavanja koriste se i u nastavi engleskog jezika.

Učenici su dobili zadatak u kojemu su trebali istražiti jedan od problema zaštite okoliša u neposrednoj blizini (u školi, vlastitom kućanstvu ili u gradu), pronaći alternativna rješenja kod nas i u svijetu te osmisliti vlastiti proizvod ili akciju u kojoj će na svoj način, vlastitim primjerom pokazati kako je zaštita okoliša nešto što je dužnost sviju nas. Učenici su osim izrade proizvoda ili provedbe akcije trebali osmisliti i način na koji će prezentirati svoj rad te, budući da su se aktvinosti provodile na nastavi engleskog jezika, sve predstaviti na engleskom jeziku. Osim toga, učenici su unaprijedili i svoje digitalne vještine koristeći razne alate.

Osim što su se zabavili, učenici su imali priliku pokazati brojne druge vještine te svoju kreativnost i u tome su bili iznimno uspješni.

 

CVIJEĆE OD PAPIRA

 

KASICA OD PLASTIČNE BOCE

 

PLETENA KOŠARICA OD PLASTIČNIH VREĆICA

 

STALAK ZA OLOVKE OD PLASTIČNIH BOCA

 

KOŠARICE OD PLASTIČNIH BOCA

 

KOŠ ZA SMEĆE OD PLASTIČNIH BOCA

 

STALAK ZA SITNE PREDMETE OD PLASTIČNIH BOCA

 

TEGLA ZA CVIJEĆE OD PLASTIČNE BOCE

 

VAZE ZA CVIJEĆE OD OD PLASTIČNIH BOCA, NAUŠNICE OD PLASTIKE

 

STALAK ZA SITNE PREDMETE OD PLASTIČNIH BOCA

 

STOLNA LAMPA OD PLASTIČNIH ŽLICA

 

TORBE OD STARIH MAJICA

 

LUSTER OD OD PLASTIČNIH BOCA

 

SJEDALICA OD AUTOMOBILSKIH GUMA

 

STOLIĆ OD AUTOMOBILSKIH GUMA

 
Susjedne škole
Osnovne škole: Srednje škole:
OŠ Eugena Kumičića OŠ Josipa Kozarca Industrijsko-obrtnička škola

Škola za život
Raspored zvona


Pano tjedna

Nakon samostalnog pretraživanja  informacija u digitalnom okružju i usporedbe podrijetla riječi, učenici 1. a prikazali su sintagmu „Sretan Božić” na nekim od njima „najdojmljivijim” jezicima (švedskom, danskom, nizozemskom, rumunjskom, iranskom, armenskom i dr. jezicima). Mentorica učenicima bila je profesorica Željka Orban.

Instagram

Školska zadruga "SLATINA"
Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2019./2020.

Š K O L S K I V R T


Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju