preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 


Novosti

Projektna nastava iz engleskog jezika

Autor: Sanja Špoljarić, 3. 1. 2019.

Učenici trećih razreda gimnazije su kroz nastavu engleskog jezika u nekoliko sati tijekom studenog i prosinca uz pomoć profesorice Sanje Špoljarić osmislili i proveli ukupno petnaest projekata vezanih uz održivi razvoj i zaštitu okoliša.

Projekti su osmišljeni i provedeni kao oblik problemske nastave koji se od ove školske godine promovira kao jedan od inovativnih načina poučavanja u eksperimentalnom programu Škola za život za prve razrede. Kako učenici ostalih razreda ne bi bili uskraćeni za nove zanimljive načine poučavanja, neke od nastavnih metoda i oblika poučavanja koriste se i u nastavi engleskog jezika.

Učenici su dobili zadatak u kojemu su trebali istražiti jedan od problema zaštite okoliša u neposrednoj blizini (u školi, vlastitom kućanstvu ili u gradu), pronaći alternativna rješenja kod nas i u svijetu te osmisliti vlastiti proizvod ili akciju u kojoj će na svoj način, vlastitim primjerom pokazati kako je zaštita okoliša nešto što je dužnost sviju nas. Učenici su osim izrade proizvoda ili provedbe akcije trebali osmisliti i način na koji će prezentirati svoj rad te, budući da su se aktvinosti provodile na nastavi engleskog jezika, sve predstaviti na engleskom jeziku. Osim toga, učenici su unaprijedili i svoje digitalne vještine koristeći razne alate.

Osim što su se zabavili, učenici su imali priliku pokazati brojne druge vještine te svoju kreativnost i u tome su bili iznimno uspješni.

 

CVIJEĆE OD PAPIRA

 

KASICA OD PLASTIČNE BOCE

 

PLETENA KOŠARICA OD PLASTIČNIH VREĆICA

 

STALAK ZA OLOVKE OD PLASTIČNIH BOCA

 

KOŠARICE OD PLASTIČNIH BOCA

 

KOŠ ZA SMEĆE OD PLASTIČNIH BOCA

 

STALAK ZA SITNE PREDMETE OD PLASTIČNIH BOCA

 

TEGLA ZA CVIJEĆE OD PLASTIČNE BOCE

 

VAZE ZA CVIJEĆE OD OD PLASTIČNIH BOCA, NAUŠNICE OD PLASTIKE

 

STALAK ZA SITNE PREDMETE OD PLASTIČNIH BOCA

 

STOLNA LAMPA OD PLASTIČNIH ŽLICA

 

TORBE OD STARIH MAJICA

 

LUSTER OD OD PLASTIČNIH BOCA

 

SJEDALICA OD AUTOMOBILSKIH GUMA

 

STOLIĆ OD AUTOMOBILSKIH GUMA

 
 

BROJ SLOBODNIH UPISNIH MJESTA ZA JESENSKI ROK
ZA UPIS UČENIKA U  I. RAZRED SREDNJIH ŠKOLA ZA 2018./2019. ŠKOLSKU GODINU (JESENSKI ROK)

Program/zanimanje Trajanje obrazovanja Broj mjesta
Elektrotehničar 4 godine 1

 

 

Na temelju članka 22. Zakona o odgoju i obrazovanju u  osnovnoj i srednjoj školi Opširnije („Narodne novine“ broj; 87/08., 86/09., 92/10., 105/10.,90/11., 5/12., 16/12., 86/12.,  126/12., 94/13. i 152/14), Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole („Narodne novine“ broj; 49/15. i 47/17.), Odluke o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019. („Narodne novine“ broj; 48/17)  i članka 106. Statuta, Srednja škola Marka Marulića Slatina, objavljuje

N A T J E Č A J

ZA UPIS UČENIKA U  I. RAZRED SREDNJIH ŠKOLA ZA 2018./2019. ŠKOLSKU GODINU

Program/zanimanje Trajanje obrazovanja Broj učenika
Opća gimnazija 4 godine 44
Ekonomist 4 godine 20
Elektrotehničar 4 godine 20
Agroturistički tehničar 4 godine 20


Natječaj za upis učenika dostupan je na poveznici Natječaj.

 

 

Nakon prijave koja je obavljena krajem prošle godine te obavijesti o zadovoljavanju postavljenih kriterija, Srednja škola Marka Marulića Slatina od rujna 2018. godine bit će uključena u sustav e-Dnevnik. Aktivacija u sustav izvršena je tijekom svibnja, a do početka nove školske godine razrednici i nastavnici educirat će se za korištenje e-Dnevnika. U školi će se uspostaviti bežična lokalna mreža, a odgovarajuća upotreba informacijsko-komunikacijske tehnologije pridonijet će učinkovitom i transparentnom vođenju škole te unaprijediti digitalnu kompetentnost nastavnika.
Ulaskom u eksperimentalni kurikulum 'Škola za život', uvođenje e-Dnevnika još je jedan korak na unaprjeđenju i razvoju digitalne zrelosti Srednje škole Marka Marulića Slatina. 


Raspored zvona


On this Day
 

Rubriku izradili:učenici opće gimnazije pod mentorstvom profesorice Sanje Špoljarić

Pano tjedna

Pano su izradili učenici Maria Carmela Dakić 3.att/pto, Nikola Pančić 3.att/pto, Karlo Kajzer 1.att. Ivan Mikić 1.att, Melita Nikolaus 4.att i Larisa Gvojić 4.att. pod mentorstvom profesorice Marine Ivoš.

Instagram
Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2018./2019.

Udžbenici za 2018./2019.

(za popis udžbenika kliknite na sliku)

 
Š K O L S K I V R T


Od šume do školskog hola
Loading...
GRAD SLATINA
Loading...
Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Dan škole 2018.U prezentaciji predstavljamo aktivnosti učenika i nastavnika škole u ovoj školskoj godini.

Korisni linkovi

Susjedne škole

Osnovne škole:
OŠ Eugena Kumičića

OŠ Josipa Kozarca

Srednje škole:

Industrijsko-obrtnička škola

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju