preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Novosti

Posjetili smo Reboot InfoGamer 2018

Autor: Ksenija Rastija, 17. 12. 2018.

Terenska  nastava učenika prvih razreda gimnazije i prvog razreda ekonomije provedena je 22. studenog u Zagrebu. Učenici su posjetili HRT, sajam  Reboot InfoGamera 2018 te Satiričko kazalište „Kerempuh“. Terensku nastavu vodili  su profesori Robert Nikčevski i Matija Gosler i profesorica Ksenija Rastija.

Reboot InfoGamer 2018 jedan je  od najvećih gaming sajmova i festivala u svijetu koji je našim učenicima ponudio susret s novim multimedijskim i informacijsko komunikacijskim tehnologijama te uživanje u virtualnoj zabavi.   Sedmi po redu sajam odvijao se kroz pet dana u osam dvorana Zagrebačkog Velesajma i privuklo je  više od 80 tisuća posjetitelja iz cijele Europe.

Učenicima su predstavljene najnovije videoigre, developeri, indie developeri, publisheri, VR hardver, gaming hardver te analogne igre. Mogli su sudjelovati na izrazito velikim internacionalnim eSports gaming turnirima a moglo se kupiti i obilje ekskluzivne robe s potpisom igara (game merchandise). Uživali smo u društvu i fotografiranju s poznatim gejming blogerima, streamerima te youtuberima. Oni najsretniji vratili su se kući s nagradama koje su osvojili ili dobili od izlagača.

Dio atmosfere donosimo na fotografijama i učeničkim digitalnim sadržajima.
 

 

Posjet HRT-u mnoge je ugodno iznenadio. Učenici su upoznali strukturu rada Hrvatske Radiotelevizije, mogućnošću interakcije gledatelja i korisnika televizijskih i radijskih sadržaja te razvojem moderne telekomunikacije u Hrvatskoj. Obišli smo prostore za snimanje, njihovu garderobu, šetali hodnicima koji su ukupno dugi oko 32 km no najupečatljiviji je bio obilazak gluhe sobe i virtualne zelene sobe te studija za snimanje zabavnih glazbenih emisija.


Večer u Zagrebu proveli smo na kazališnoj predstaviBlue Moon“ u Satiričnom kazalištu „Kerempuh“. Predstava „Blue Moon“ prožeta intelektualnim humorom donosi nam stanje kasnih 1980-ih na našim prostorima kroz životne epizode mladog studenta u Zagrebu. Ispreplitanjem scena smiješnih i tragičnih, ravnodušnih  i punih života, buntovnih i skrušenih predstava uspješno prenosi teške životne teme predratnog razdoblja na pomalo smiješan i ironičan način.

Terenska nastava odvijala se u skladu s ishodima kurikulumskih sadržaja  likovne umjetnosti, geografije , informatike i hrvatskog jezika.
Susjedne škole
Osnovne škole: Srednje škole:
OŠ Eugena Kumičića OŠ Josipa Kozarca Industrijsko-obrtnička škola

Škola za život
Raspored zvona


Pano tjedna

Nakon samostalnog pretraživanja  informacija u digitalnom okružju i usporedbe podrijetla riječi, učenici 1. a prikazali su sintagmu „Sretan Božić” na nekim od njima „najdojmljivijim” jezicima (švedskom, danskom, nizozemskom, rumunjskom, iranskom, armenskom i dr. jezicima). Mentorica učenicima bila je profesorica Željka Orban.

Instagram

Školska zadruga "SLATINA"
Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2019./2020.

Š K O L S K I V R T


Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju