preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 


Novosti

Posjetili smo Reboot InfoGamer 2018

Autor: Ksenija Rastija, 17. 12. 2018.

Terenska  nastava učenika prvih razreda gimnazije i prvog razreda ekonomije provedena je 22. studenog u Zagrebu. Učenici su posjetili HRT, sajam  Reboot InfoGamera 2018 te Satiričko kazalište „Kerempuh“. Terensku nastavu vodili  su profesori Robert Nikčevski i Matija Gosler i profesorica Ksenija Rastija.

Reboot InfoGamer 2018 jedan je  od najvećih gaming sajmova i festivala u svijetu koji je našim učenicima ponudio susret s novim multimedijskim i informacijsko komunikacijskim tehnologijama te uživanje u virtualnoj zabavi.   Sedmi po redu sajam odvijao se kroz pet dana u osam dvorana Zagrebačkog Velesajma i privuklo je  više od 80 tisuća posjetitelja iz cijele Europe.

Učenicima su predstavljene najnovije videoigre, developeri, indie developeri, publisheri, VR hardver, gaming hardver te analogne igre. Mogli su sudjelovati na izrazito velikim internacionalnim eSports gaming turnirima a moglo se kupiti i obilje ekskluzivne robe s potpisom igara (game merchandise). Uživali smo u društvu i fotografiranju s poznatim gejming blogerima, streamerima te youtuberima. Oni najsretniji vratili su se kući s nagradama koje su osvojili ili dobili od izlagača.

Dio atmosfere donosimo na fotografijama i učeničkim digitalnim sadržajima.
 

 

Posjet HRT-u mnoge je ugodno iznenadio. Učenici su upoznali strukturu rada Hrvatske Radiotelevizije, mogućnošću interakcije gledatelja i korisnika televizijskih i radijskih sadržaja te razvojem moderne telekomunikacije u Hrvatskoj. Obišli smo prostore za snimanje, njihovu garderobu, šetali hodnicima koji su ukupno dugi oko 32 km no najupečatljiviji je bio obilazak gluhe sobe i virtualne zelene sobe te studija za snimanje zabavnih glazbenih emisija.


Večer u Zagrebu proveli smo na kazališnoj predstaviBlue Moon“ u Satiričnom kazalištu „Kerempuh“. Predstava „Blue Moon“ prožeta intelektualnim humorom donosi nam stanje kasnih 1980-ih na našim prostorima kroz životne epizode mladog studenta u Zagrebu. Ispreplitanjem scena smiješnih i tragičnih, ravnodušnih  i punih života, buntovnih i skrušenih predstava uspješno prenosi teške životne teme predratnog razdoblja na pomalo smiješan i ironičan način.

Terenska nastava odvijala se u skladu s ishodima kurikulumskih sadržaja  likovne umjetnosti, geografije , informatike i hrvatskog jezika.
 

BROJ SLOBODNIH UPISNIH MJESTA ZA JESENSKI ROK
ZA UPIS UČENIKA U  I. RAZRED SREDNJIH ŠKOLA ZA 2018./2019. ŠKOLSKU GODINU (JESENSKI ROK)

Program/zanimanje Trajanje obrazovanja Broj mjesta
Elektrotehničar 4 godine 1

 

 

Na temelju članka 22. Zakona o odgoju i obrazovanju u  osnovnoj i srednjoj školi Opširnije („Narodne novine“ broj; 87/08., 86/09., 92/10., 105/10.,90/11., 5/12., 16/12., 86/12.,  126/12., 94/13. i 152/14), Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole („Narodne novine“ broj; 49/15. i 47/17.), Odluke o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019. („Narodne novine“ broj; 48/17)  i članka 106. Statuta, Srednja škola Marka Marulića Slatina, objavljuje

N A T J E Č A J

ZA UPIS UČENIKA U  I. RAZRED SREDNJIH ŠKOLA ZA 2018./2019. ŠKOLSKU GODINU

Program/zanimanje Trajanje obrazovanja Broj učenika
Opća gimnazija 4 godine 44
Ekonomist 4 godine 20
Elektrotehničar 4 godine 20
Agroturistički tehničar 4 godine 20


Natječaj za upis učenika dostupan je na poveznici Natječaj.

 

 

Nakon prijave koja je obavljena krajem prošle godine te obavijesti o zadovoljavanju postavljenih kriterija, Srednja škola Marka Marulića Slatina od rujna 2018. godine bit će uključena u sustav e-Dnevnik. Aktivacija u sustav izvršena je tijekom svibnja, a do početka nove školske godine razrednici i nastavnici educirat će se za korištenje e-Dnevnika. U školi će se uspostaviti bežična lokalna mreža, a odgovarajuća upotreba informacijsko-komunikacijske tehnologije pridonijet će učinkovitom i transparentnom vođenju škole te unaprijediti digitalnu kompetentnost nastavnika.
Ulaskom u eksperimentalni kurikulum 'Škola za život', uvođenje e-Dnevnika još je jedan korak na unaprjeđenju i razvoju digitalne zrelosti Srednje škole Marka Marulića Slatina. 


Raspored zvona


On this Day
 

Rubriku izradili:učenici opće gimnazije pod mentorstvom profesorice Sanje Špoljarić

Pano tjedna

Pano su izradili učenici Maria Carmela Dakić 3.att/pto, Nikola Pančić 3.att/pto, Karlo Kajzer 1.att. Ivan Mikić 1.att, Melita Nikolaus 4.att i Larisa Gvojić 4.att. pod mentorstvom profesorice Marine Ivoš.

Instagram
Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2018./2019.

Udžbenici za 2018./2019.

(za popis udžbenika kliknite na sliku)

 
Š K O L S K I V R T


Od šume do školskog hola
Loading...
GRAD SLATINA
Loading...
Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Dan škole 2018.U prezentaciji predstavljamo aktivnosti učenika i nastavnika škole u ovoj školskoj godini.

Korisni linkovi

Susjedne škole

Osnovne škole:
OŠ Eugena Kumičića

OŠ Josipa Kozarca

Srednje škole:

Industrijsko-obrtnička škola

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju