preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Novosti

Najčitači u prosincu

Autor: Damir Balković, 8. 1. 2019.

Dragi korisnici!

Dosta je vas dolazilo u knjižnicu tijekom prosinca s pitanjem: "Hoćemo li moći posuditi više knjiga preko praznika?". Odgovor je bio pozitivan. Da, mogli ste posuditi pet knjiga. Međutim, malo je bilo onih koji su to i učinili. Razlog doista ne znam. Znam samo da ima vas koji kažete da čitate e-knjige ili da posuđujete knjige u Gradskoj knjižnici. Ako je to istina, čestitam vam. No, ispričat ću vam jednu zgodu koja mi se dogodila prije nekoliko godina.

Došao je u našu knjižnicu jedan učenik, nazvat ću ga Marko, jer je imao slobodan sat. Marko nije bio čest posjetitelj knjižnice i ugodno se iznenadio koliko ima zanimljivih knjiga u našoj knjižnici. Posebno ga je obradovalo kada je na polici našao knjigu koju nije mogao posuditi u Gradskoj knjižnici jer je bila neprestano u posudbi. Odlučio ju je posuditi u svojoj školskoj knjižnici. Marko je postao tada stalni posjetitelj i korisnik školske knjižnice. Danas, kada se sretnemo u gradu, pita me je li se sjećam njegovog dolaska u knjižnicu. Sjećam ga se i poručujem svima vama da budete kao Marko i što prije posjetite našu, svoju knjižnicu.

Tijekom prosinca su opet bili najvrjedniji učenici iz IV. ekonomije i posudili su najviše knjiga. Učenica Martina Pavlić iz tog razrednog odjela posudila je 12 naslova. Najtraženija knjiga je i u prosincu bila Ana Karenjina.

Radujem se svakom vašem dolasku u knjižnicu.

Vaš knjižničar
Susjedne škole
Osnovne škole: Srednje škole:
OŠ Eugena Kumičića OŠ Josipa Kozarca Industrijsko-obrtnička škola

Škola za život
Raspored zvona


Pano tjedna

Nakon samostalnog pretraživanja  informacija u digitalnom okružju i usporedbe podrijetla riječi, učenici 1. a prikazali su sintagmu „Sretan Božić” na nekim od njima „najdojmljivijim” jezicima (švedskom, danskom, nizozemskom, rumunjskom, iranskom, armenskom i dr. jezicima). Mentorica učenicima bila je profesorica Željka Orban.

Instagram

Školska zadruga "SLATINA"
Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2019./2020.

Š K O L S K I V R T


Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju