preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 


Novosti

Najčitači u prosincu

Autor: Damir Balković, 8. 1. 2019.

Dragi korisnici!

Dosta je vas dolazilo u knjižnicu tijekom prosinca s pitanjem: "Hoćemo li moći posuditi više knjiga preko praznika?". Odgovor je bio pozitivan. Da, mogli ste posuditi pet knjiga. Međutim, malo je bilo onih koji su to i učinili. Razlog doista ne znam. Znam samo da ima vas koji kažete da čitate e-knjige ili da posuđujete knjige u Gradskoj knjižnici. Ako je to istina, čestitam vam. No, ispričat ću vam jednu zgodu koja mi se dogodila prije nekoliko godina.

Došao je u našu knjižnicu jedan učenik, nazvat ću ga Marko, jer je imao slobodan sat. Marko nije bio čest posjetitelj knjižnice i ugodno se iznenadio koliko ima zanimljivih knjiga u našoj knjižnici. Posebno ga je obradovalo kada je na polici našao knjigu koju nije mogao posuditi u Gradskoj knjižnici jer je bila neprestano u posudbi. Odlučio ju je posuditi u svojoj školskoj knjižnici. Marko je postao tada stalni posjetitelj i korisnik školske knjižnice. Danas, kada se sretnemo u gradu, pita me je li se sjećam njegovog dolaska u knjižnicu. Sjećam ga se i poručujem svima vama da budete kao Marko i što prije posjetite našu, svoju knjižnicu.

Tijekom prosinca su opet bili najvrjedniji učenici iz IV. ekonomije i posudili su najviše knjiga. Učenica Martina Pavlić iz tog razrednog odjela posudila je 12 naslova. Najtraženija knjiga je i u prosincu bila Ana Karenjina.

Radujem se svakom vašem dolasku u knjižnicu.

Vaš knjižničar
 

BROJ SLOBODNIH UPISNIH MJESTA ZA JESENSKI ROK
ZA UPIS UČENIKA U  I. RAZRED SREDNJIH ŠKOLA ZA 2018./2019. ŠKOLSKU GODINU (JESENSKI ROK)

Program/zanimanje Trajanje obrazovanja Broj mjesta
Elektrotehničar 4 godine 1

 

 

Na temelju članka 22. Zakona o odgoju i obrazovanju u  osnovnoj i srednjoj školi Opširnije („Narodne novine“ broj; 87/08., 86/09., 92/10., 105/10.,90/11., 5/12., 16/12., 86/12.,  126/12., 94/13. i 152/14), Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole („Narodne novine“ broj; 49/15. i 47/17.), Odluke o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019. („Narodne novine“ broj; 48/17)  i članka 106. Statuta, Srednja škola Marka Marulića Slatina, objavljuje

N A T J E Č A J

ZA UPIS UČENIKA U  I. RAZRED SREDNJIH ŠKOLA ZA 2018./2019. ŠKOLSKU GODINU

Program/zanimanje Trajanje obrazovanja Broj učenika
Opća gimnazija 4 godine 44
Ekonomist 4 godine 20
Elektrotehničar 4 godine 20
Agroturistički tehničar 4 godine 20


Natječaj za upis učenika dostupan je na poveznici Natječaj.

 

 

Nakon prijave koja je obavljena krajem prošle godine te obavijesti o zadovoljavanju postavljenih kriterija, Srednja škola Marka Marulića Slatina od rujna 2018. godine bit će uključena u sustav e-Dnevnik. Aktivacija u sustav izvršena je tijekom svibnja, a do početka nove školske godine razrednici i nastavnici educirat će se za korištenje e-Dnevnika. U školi će se uspostaviti bežična lokalna mreža, a odgovarajuća upotreba informacijsko-komunikacijske tehnologije pridonijet će učinkovitom i transparentnom vođenju škole te unaprijediti digitalnu kompetentnost nastavnika.
Ulaskom u eksperimentalni kurikulum 'Škola za život', uvođenje e-Dnevnika još je jedan korak na unaprjeđenju i razvoju digitalne zrelosti Srednje škole Marka Marulića Slatina. 


Raspored zvona


On this Day
 

Rubriku izradili:učenici opće gimnazije pod mentorstvom profesorice Sanje Špoljarić

Pano tjedna

Pano su izradili učenici Maria Carmela Dakić 3.att/pto, Nikola Pančić 3.att/pto, Karlo Kajzer 1.att. Ivan Mikić 1.att, Melita Nikolaus 4.att i Larisa Gvojić 4.att. pod mentorstvom profesorice Marine Ivoš.

Instagram
Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2018./2019.

Udžbenici za 2018./2019.

(za popis udžbenika kliknite na sliku)

 
Š K O L S K I V R T


Od šume do školskog hola
Loading...
GRAD SLATINA
Loading...
Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Dan škole 2018.U prezentaciji predstavljamo aktivnosti učenika i nastavnika škole u ovoj školskoj godini.

Korisni linkovi

Susjedne škole

Osnovne škole:
OŠ Eugena Kumičića

OŠ Josipa Kozarca

Srednje škole:

Industrijsko-obrtnička škola

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju