preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Novosti

Radionica ''Biti voloter'' za učenike 1. razreda

Autor: Silvija Štimac, 21. 12. 2018.

Prosinac je mjesec darivanja, radosti i slavlja, ali ujedno je to i mjesec u kojemu se obilježavaju dva važna datuma. 5. prosinca obilježavamo Međunarodni dan volontera, a 20. prosinca je Međunarodni dan ljudske solidarnosti.

Tim povodom u našoj je školi 19. prosinca održana radionica ''Biti volonter'' za učenike 1. razreda zanimanja ekonomist. Radionicu je održala Lidija Petrović, koordinatorica volontera udruge ''Jaglac'' iz Orahovice, partnera naše škole u projektu ''Šalji dalje''.

Učenici su naučili što je volontiranje, koja su prava i obveze volontera i organizatora volontiranja, gdje sve možemo volontirati u lokalnoj zajednici, i zašto je volontiranje važno.

Učenici su u skupinama osmislili i predstavili idealnog volontera, te su govorili o načelima i vrijednostima volontiranja.

Obilježavanje Međunarodnog dana volontera i Međunarodnog dana ljudske solidarnosti podsjetnik je o važnosti zajedništva, a solidarnost povezuje i ujedinjuje ljude i narode. Razvijanje te vrijedne osobine kod mladih je ulaganje u zajedničku budućnost. Nadamo se da će i naši najmlađi učenici shvatiti važnost volontiranja te se priključiti radu školskog volonterskog kluba Carpe Diem.
Susjedne škole
Osnovne škole: Srednje škole:
OŠ Eugena Kumičića OŠ Josipa Kozarca Industrijsko-obrtnička škola

Škola za život
Raspored zvona


Pano tjedna

Nakon samostalnog pretraživanja  informacija u digitalnom okružju i usporedbe podrijetla riječi, učenici 1. a prikazali su sintagmu „Sretan Božić” na nekim od njima „najdojmljivijim” jezicima (švedskom, danskom, nizozemskom, rumunjskom, iranskom, armenskom i dr. jezicima). Mentorica učenicima bila je profesorica Željka Orban.

Instagram

Školska zadruga "SLATINA"
Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2019./2020.

Š K O L S K I V R T


Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju