preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 


Nastavak školovanja nakon završene trogodišnje škole

Nastavak školovanja nakon završene trogodišnje škole

 

 

Prema Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi od 18. srpnja 2012.(Narodne novine, br.86/12), pravo na nastavak obrazovanja ima:

  1. Učenik koji je stekao nižu stručnu spremu ima pravo steći srednju školsku ili stručnu spremu nastavljanjem obrazovanja ili polaganjem ispita.
  2. Učenik iz stavka 1. ovoga članka, kao i učenik koji je završio obrazovni program u trajanju od tri godine, može u roku od godine dana od dana završetka strukovnog programa nastaviti školovanje u statusu redovitog učenika.
  3. Ostvarivanje prava iz stavka 1. i 2. ovoga članka uvjetuje se polaganjem razlikovnih odnosno dopunskih ispita, a način i rokove polaganja ispita utvrđuje nastavničko vijeće.


Učenik koji je stekao prvu kvalifikaciju 2013./2014. školske godine a želi nastaviti obrazovanje dužan je za nastavak školovanja podnijeti pisanu zamolbu, odnosno zahtjev, najkasnije do 08. rujna 2015. godine. Zamolba se podnosi u tajništvo Škole. Pisana zamolba treba sadržavati naziv i trajanje programa koji je polaznik prethodno završio, datum završetka, te program koji želi upisati. Zahtjevu je potrebno priložiti preslike razrednih svjedodžbi i svjedodžbe o završnom ispitu.
Upisani učenici, kao redoviti učenici, dužni su položiti razlikovne odnosno dopunske ispite do roka utvrđenog odlukom Nastavničkog vijeća. kako bi se mogli uključiti u redovnu nastavu i obaveze redovnog učenika u sljedećoj školskoj godini. Način i rokove polaganja ispita utvrđuje Nastavničko vijeće u skladu sa statutom škole.
Srednja škola Marka Marulića Slatina nudi mogućnost nastavka obrazovanja u četverogodišnjim programima za zanimanja elektrotehničar, poljoprivredni tehničar opći, agroturistički tehničar i ekonomist.


Prijavnica i zapisnik o polaganju razlikovnog/dopunskog ispita

Upisnica u srednju školu
Priloženi dokumenti:
Upisnica u srednju skolu.pdf


Nastavak obrazovanja za 2017/2018

Programi obrazovanja za stjecanje više razine kvalifikacije

Srednja škola Marka Marulića Slatina, sukladno članku 4. stavku 1. Pravilnika o uvjetima i načinima nastavka obrazovanja za višu razinu kvalifikacije ("Narodne novine" br. 8/16), objavljuje programe obrazovanja za koje će organizirati nastavak obrazovanja za višu razinu kvalifikacije u školskoj godini 2016./2017.

PROGRAMI OBRAZOVANJA ZA STJECANJE VIŠE RAZINE KVALIFIKACIJE:

    EKONOMIST
    ELEKTROTEHNIČAR
    AGROTURISTIČKI TEHNIČAR
    POLJOPRIVREDNI TEHNIČAR OPĆI


 


Pravilnik i odluke

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo je Pravilnik o uvjetima i načinima nastavka obrazovanja za višu razinu kvalifikacije ("Narodne novine" br. 8/16). Pravilnik je stupio na snagu 31. siječnja 2016., a možete ga pogledati na poveznici Pravilnik.

Odluka Nastavničkog vijeća o povjerenstvima za provedbu razlikovnih i dopunskih ispita za nastavak obrazovanja za višu razinu kvalifikacije u škol.god.2015./2016.  dostupna je na poveznici Odluka - povjerenstva. Odluka o dopuni Odluke o povjerenstvima dostupna je na poveznici Odluka - dopuna povjerenstva.

Odluka Nastavničkog vijeća o rokovima i uvjetima polaganja razlikovnih i dopunskih ispita za nastavak obrazovanja za višu razinu kvalifikacije u škol.god.2016./2017.  dostupna je na poveznici Odluka - rokovi.


Raspored zvona


On this Day
 

Rubriku izradili:učenici opće gimnazije pod mentorstvom profesorice Sanje Špoljarić

Pano tjedna

Nakon povratka s terenske nastave maturanti gimnazije su izradili prigodan pano o posjetu Hrvatskom saboru pod vodstvom profesora Zorislava Jelenčića.

Instagram
Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2018./2019.

Udžbenici za 2018./2019.

(za popis udžbenika kliknite na sliku)

 
Š K O L S K I V R T


Od šume do školskog hola
Loading...
GRAD SLATINA
Loading...
Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Dan škole 2018.U prezentaciji predstavljamo aktivnosti učenika i nastavnika škole u ovoj školskoj godini.

Korisni linkovi

Susjedne škole

Osnovne škole:
OŠ Eugena Kumičića

OŠ Josipa Kozarca

Srednje škole:

Industrijsko-obrtnička škola

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju