preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 

Provedba aktivnosti projekta

IN MEDIAS ReStart – Unaprjeđenje pismenosti

s učenicima SŠMMS

Nakon provedenih edukacija na kojima su sudjelovali nastavnici SŠMMS, projektne aktivnosti nastavljaju se radom s učenicima 1. i 2.razreda naše škole. Vrste pismenosti koje treba unaprijediti: medijska, digitalna, čitalačka, višejezična, prirodoznanstvena i multikulturalna svrstane su u sedam projektnih tema. Učenici su prema osobnim željama i afinitetima odabrali u čemu žele sudjelovati.

Zajedničke radionice s učenicima i sastanci održavaju se po dogovoru. Svi radni materijali razvrstani  su po projektnim temama i objavljeni u IN Medias ReStart OneNote aplikaciji. Nastavnici prate učeničke aktivnosti, pregledavaju uratke, predlažu moguća poboljšanja te u suradnji s voditeljima grupa odabiru najbolje priloge za priručnik izvannastavnih aktivnosti.

U postupku je pokretanje  web stranice školskih reportera koju će dizajnirati i voditi skupina učenika u suradnji s nastavnicima računalstva i jezika. Na stranici će se objavljivati dnevne školske vijesti i fotografije s provedenih aktivnosti i događanja značajnih za školu.

Cilj je projekta unaprjeđivanje pismenosti svih sudionika. Predviđenim aktivnostima koje uključuju: kritičke analize medijskih uradaka, istraživanje društvenih mreža, socijalnih, kulturnih  i prirodoznanstvenih tema te ovladavanje digitalnim alatima, poboljšat  će se pismenost sudionika.

Osim prijavljenih, pozivaju se i ostali zainteresirani učenici da se aktivno uključe u provedbu projektnih aktivnosti. Izvannastavne aktivnosti s učenicima prema programu trajat će do lipnja 2019.

 


Škola za život
Raspored zvona


Pano tjedna

Nakon samostalnog pretraživanja  informacija u digitalnom okružju i usporedbe podrijetla riječi, učenici 1. a prikazali su sintagmu „Sretan Božić” na nekim od njima „najdojmljivijim” jezicima (švedskom, danskom, nizozemskom, rumunjskom, iranskom, armenskom i dr. jezicima). Mentorica učenicima bila je profesorica Željka Orban.

Instagram

Školska zadruga "SLATINA"
Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2019./2020.

Š K O L S K I V R T


Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju