preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 


Novosti....

Predavanje o prevenciji ovisnosti i štetnosti djelovanja droga za učenike 1. razreda tehničkih zanimanja

Autor: Ljiljana Matošević, 9. 3. 2018. 17:05

U Srednjoj školi Marka Marulića Slatina je 7.ožujka 2018. godine u okviru školskog preventivnog programa  održana  dva je predavanja o prevenciji ovisnosti i štetnosti djelovanja droga za učenike prvih razreda tehničkih zanimanja. 14.ožujka će biti održano predavanje za učenike gimnazijske smjene.  Predavanje je održao profesor Siniša Brlas, psiholog iz Zavoda za javno zdravstvo „Sv.Rok“ Virovitičko-podravske županije.

 [više]

Nasilje na internetu

Autor: Ljiljana Matošević, 23. 1. 2018. 18:50

U Srednjoj školi Marka Marulića Slatina u okviru projekta prevencije nasilja provode se različite aktivnosti kroz koje se učenici educiraju o problemu nasilja, ali i  kroz različite radionice vježbaju socijalno prihvatljive  oblike ponašanja.

 [više]

Predavanje o prevenciji ovisnosti i štetnosti djelovanja droga

Autor: Ljiljana Matošević, 11. 3. 2017. 18:45

U Srednjoj školi Marka Marulića Slatina su 3. ožujka i 8. ožujka 2017. godine u okviru školskog preventivnog programa  održana  dva  predavanja o prevenciji ovisnosti i štetnosti djelovanja droga za učenike prvih razreda.  Predavanje je održao profesor Siniša Brlas, psiholog iz Zavoda za javno zdravstvo „Sv.Rok“ Virovitičko-podravske županije.

 [više]

PROJEKT PREVENCIJE OVISNOSTI

Autor: Sanja Špoljarić, 21. 11. 2016. 22:55

Učenici 3. a i b. razreda gimnazije u subotu, 5. studenoga 2016., posjetili su zajednicu Cenacolo kod Vrbovca te dječji dom u Nazorovoj ulici u Zagrebu. Posjet je, sada već tradicionalno, organizirala profesorica Ljiljana Matošević uz podršku razrednika trećih razreda, Sanje Špoljarić i Matije Goslera.

 [više]

PROJEKT PREVENCIJE OVISNOSTI

Autor: Ljiljana Matošević, 16. 4. 2015. 13:22

U okviru programa prevencije ovisnosti ,te nastave psihologije u gimnaziji, učenici Srednje škole Marka Marulića svake godine odlaze na stručnu ekskurziju koja obuhvaća posjet zajednici Cenakolo u Vrbovcu i posjet Dječjem domu „Zagreb“ u Zagrebu. Ove školske godine na ekskurziju su išli učenici trećih razreda opće gimnazije s voditeljicom projekta, psihologinjom, Ljiljanom Matošević dana 23. ožujka 2015. Posjet su financirali roditelji učenika.

 [više]

Prevencija nasilja u mladenačkim vezama

Autor: Jasna Asić, 16. 12. 2013. 20:02

Svake školske godine, pa tako i ove, u trećim razredima na satima razrednika provode se radionice prevencije nasilja u mladenačkim vezama. Cilj ovog projekta je pridonijeti suzbijanju nasilja u mladenačkim vezama podizanjem svijesti o oblicima nasilja i načinima njegova prekidanja i sprječavanja.

 [više]

Prevencija ovisnosti za učenike prvih razreda

Autor: Ljiljana Matošević, 23. 11. 2013. 13:53

U Srednjoj školi Marka Marulića Slatina 20. studenoga 2013. održano je predavanje o prevenciji ovisnosti za učenike prvih razreda. Predavanje je održao profesor psihologije Siniša Brlas, djelatnik Zavoda za javno zdravstvo Sv. Rok. Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode Republike Hrvatske u želji da zajednički djeluju na području prevencije ovisnosti te podizanju razine javnozdravstvene svijesti kod djece osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, započeli su s provedbom zajedničkog programa pod nazivom „Zdrav za 5“.

 [više]

Projekt prevencije ovisnosti

Autor: Ljiljana Matošević, 17. 11. 2013. 13:30

U okviru programa prevencije ovisnosti te nastave psihologije u gimnaziji, učenici Srednje škole Marka Marulića Slatina svake godine odlaze na stručnu ekskurziju koja obuhvaća posjet zajednici Cenakolo u Vrbovcu i posjet Dječjem domu "Zagreb" u Zagrebu.
Ove školske godine na ekskurziju su išli učenici trećih razreda opće gimnazije s voditeljicom projekta, psihologinjom Ljiljanom Matošević, dana 19. listopada i 26. listopada 2013.
Financijsku potporu ovom projektu dao je Zavod za javno zdravstvo "Sv. Rok" te različiti gospodarski subjekti u Slatini, tako da su autobusi koji su prevozili učenike bili plaćeni iz tih sredstava.

 [više]

Projekt prevencije ovisnosti

Autor: Ljiljana Matošević, 14. 12. 2011. 23:00

U okviru programa prevencije ovisnosti, te nastave psihologije u gimnaziji, učenici Srednje škole Marka Marulića Slatina svake godine odlaze na stručnu ekskurziju koja obuhvaća posjet zajednici Cenakolo u Vrbovcu i posjet Dječjem domu „Zagreb“ u Zagrebu. Ove školske godine na ekskurziju su išli učenici trećih razreda opće gimnazije i ekonomske škole s voditeljicom projekta, psihologinjom, Ljiljanom Matošević. Financijsku potporu ovom projektu dao je Zavod za javno zdravstvo „Sv. Rok“, tako da su autobusi koji su prevozili učenike bili plaćeni iz tih sredstava.
Budući da je jedan od ciljeva nastave psihologije poticanje humanističkog pogleda na svijet i društvo, cilj je ove ekskurzije senzibilizacija učenika za probleme koji postoje u društvu, poticanje razmišljanja o vrijednostima života, odgovornost za vlastite postupke te poticanje zdravog životnog stila.

 [više]

 Raspored zvona


On this Day
 

Rubriku izradili:učenici opće gimnazije pod mentorstvom profesorice Sanje Špoljarić

Pano tjedna

Nakon povratka s terenske nastave maturanti gimnazije su izradili prigodan pano o posjetu Hrvatskom saboru pod vodstvom profesora Zorislava Jelenčića.

Instagram
Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2018./2019.

Udžbenici za 2018./2019.

(za popis udžbenika kliknite na sliku)

 
Š K O L S K I V R T


Od šume do školskog hola
Loading...
GRAD SLATINA
Loading...
Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Dan škole 2018.U prezentaciji predstavljamo aktivnosti učenika i nastavnika škole u ovoj školskoj godini.

Korisni linkovi

Susjedne škole

Osnovne škole:
OŠ Eugena Kumičića

OŠ Josipa Kozarca

Srednje škole:

Industrijsko-obrtnička škola

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju