preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 > Nastava  > Aktivnosti  > Vijesti...

 


OSNOVANA TRI ŠKOLSKA VOLONTERSKA KLUBA

Autor: Silvija Štimac, 29. 1. 2018. 15:15

Udruga Zvono nastavlja s provedbom projekta „Šalji dalje“ koji je započeo 1. kolovoza 2017., a nastavlja se sve do 31. srpnja 2019. Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a usmjeren je razvoju volonterstva na području Osječko – baranjske, Virovitičko – podravske i Požeško – Slavonske županije. Projekt se provodi u partnerstvu s udrugom Jaglac iz Orahovice, udrugom Slap iz Osijeka, SŠ Marka Marulića Slatina, SŠ Stjepan Ivšić Orahovica te Gradom Belišće. Suradnik na projektu je i Srednja obrtnička škola Požega.

 [više]

Biciklijada

Autor: Sandra Bošnjak, 11. 6. 2012. 20:38

U petak, 8. lipnja održana je biciklijada na kojoj su sudjelovali učenici i nastavnici naše škole. Cilj biciklijade bio je posjetiti imanje Višnjica i uživati u međusobnom druženju. Svi sudionici krenuli su iz dvorišta škole. Vožnja do Višnjice trajala je oko sat vremena. Tijekom posjeta učenici i nastavnici imali su priliku upoznati imanje okruženo stoljetnim stablima lipa i kestena, stoljetni park borova, javora i ergelu koja broji oko 70-ak konja.

 [više]

Međunarodno priznanje našoj školi na Agro Arci 2012.

Autor: Sandra Bošnjak, 8. 5. 2012. 12:37

Na svakom Međunarodnom sajmu inovacija, ekoideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji Agro Arca u Slatini organizatori sajma, Udruga inovatora Hrvatske i Grad Slatina dodjeljuju nagrade autorima najuspješnijih inovacija. Ove godine Veliku nagradu Agro Arca dobila je zagrebačka tvrtka Altpro za mobilni destilator, stroj za proizvodnju eteričnih ulja od aromatičnog bilja, a dodijeljeno je i nekoliko nagrada. Ruska Federacija (ovogodišnja država partner sajma) dodjeljuje svoje nagrade, a njihova nagrada također je pripala istoj inovaciji.

 [više]

1.12. Dan borbe protiv AIDSa

Autor: Dario Vrbaslija, 3. 12. 2011. 22:20

Prvog dana mjeseca prosinca obilježava se Dan borbe protiv AIDSa. Koliko je važan ovaj dan svjedoči i činjenica da se svake godine na nove načine pokušava što više ljudi informirati raznim promotivnim i humanitarnim akcijama, predavanjima, spotovima, televizijskim emisijama te putem novih medija. Naša se škola, također po drugi puta, uključila u obilježavanje ovog dana. Svi učenici i profesori su, u znak solidarnosti i tolerancije prema oboljelima koji su često diskriminirani, nosili crvene vrpce.

 [više]

Darivanje krvi

Autor: Damir Balković, 30. 11. 2011. 22:27

U srijedu, 30. studenoga 2011. godine održana je 34. akcija DDK u našoj školi. Prigodu za darivanjem krvi imali su punoljetni učenici gimnazije i ekonomske škole. Dosta se učenika odlučilo na ovu humanu gestu, ali većina njih nije moglo dati krv zbog zdravstvenih razloga (nizak tlak, nisko željezo). Što je uzrok, trebalo bi ispitati, no važno je da su učenici imali dobru volju jer većina njih je rekla da će krv dati na sljedećoj akciji u našoj školi koja će biti na proljeće.

 [više]

Darivanje krvi

Autor: Damir Balković, 24. 11. 2011. 20:12

23. studenoga 2011. g. održana je u našoj školi 33. akcija DDK. Akciji je pristupilo 35 darivatelja, od kojih je njih devet odbijeno zbog zdravstvenih razloga. Krv su dali po prvi put i naši učenici elektrotehničke, agroturističke i poljoprivredne struke te prof. Mirjana Drenski.

 [više]

Dan sjećanja na Vukovar: Hrabri ljudi

Autor: Sandra Bošnjak, 18. 11. 2011. 21:35

Učenici i nastavnici Srednje škole Marka Marulića Slatina danas su obilježili Dan sjećanja na Vukovar. Okupili su se u velikom predvorju škole, gdje im je ravnatelj, prof. Petar Žarković, pojasnio zbog čega nastavni dan počinje drukčije nego inače, i u čemu je značenje obilježavanja vukovarske tragedije 1991. godine. Naglasio je da u Vukovar treba hodočastiti kako bi se lakše sagledala veličina žrtve vukovarskih branitelja i žitelja toga grada te kako bi se uvijek imalo na umu da je ona ugrađena u temelje slobodne i neovisne hrvatske države.

 [više]

 Raspored zvona


On this Day
 

Rubriku izradili:učenici opće gimnazije pod mentorstvom profesorice Sanje Špoljarić

Pano tjedna

Nakon povratka s terenske nastave maturanti gimnazije su izradili prigodan pano o posjetu Hrvatskom saboru pod vodstvom profesora Zorislava Jelenčića.

Instagram
Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2018./2019.

Udžbenici za 2018./2019.

(za popis udžbenika kliknite na sliku)

 
Š K O L S K I V R T


Od šume do školskog hola
Loading...
GRAD SLATINA
Loading...
Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Dan škole 2018.U prezentaciji predstavljamo aktivnosti učenika i nastavnika škole u ovoj školskoj godini.

Korisni linkovi

Susjedne škole

Osnovne škole:
OŠ Eugena Kumičića

OŠ Josipa Kozarca

Srednje škole:

Industrijsko-obrtnička škola

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju