preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 


Novosti

Akcija Zelena čistka – World Cleanup Day

Autor: Matija Gosler, 18. 9. 2018. 00:14

Srednja škola Marka Marulića Slatina uključila se u akciju Zelena čistka – World Cleanup Day zakazan za 15.9.2018. godine. Akcija je provedena 14.9.2018. godine u kojoj su učenici GLOBE grupe pod mentorstvom profesora Matije Goslera sudjelovali u čišćenju i uređivanju školskog okoliša. Akcije obuhvaća čišćenje javnih površina koji su od interesa mladih te uređenjem javnih površina.

 [više]

MEĐUŽUPANIJSKA SMOTRA GLOBE ŠKOLA

Autor: Matija Gosler, 13. 3. 2018. 19:59

Gimnazija Petar Preradović u Virovitici bila je domaćin 9, ožujka 2018. godine Međužupanijske Smotre GLOBE škola s područja Virovitičko-podravske, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije. Srednja škola Marka Marulića Slatina sudjeluje u provođenju GLOBE Programa od 2009. godine te su prošlogodišnji rad na Smotri prezentirali Arijan Medvedi, Vlatka Pačarić i Sonja Prebeg.

 [više]

Prilog o GLOBE grupi

Autor: Sandra Bošnjak, 25. 5. 2017. 22:50

U srijedu, 24. svibnja 2017. godine, Plava televizija objavila je prilog o učenicama naše škole Gordani Borotić, Lari Fotez i Lari Grahovac te njihovom mentoru Matiji Gosleru. Učenice u sklopu izvannastavne aktivnosti GLOBE intenzivno vode brigu o okolišu, a uz redovne aktivnosti sudjelovale su na državnoj smotri GLOBE škola u Zadru gdje su ostvarile odličan rezultat - 3. mjesto.

 [više]

Državna smotra GLOBE škola 2017. godine

Autor: Matija Gosler, 19. 5. 2017. 20:36

Osnovna škola Zadarski otoci u Zadru bila je domaćin 20. Državne smotre GLOBE škola u Republici Hrvatskoj za 2017. godinu. Srednja škola Marka Marulića Slatina sudjelovala je po četvrti put na Smotri predstavljajući projekt „Na vrućem asfaltu i tlu“ te sudjelujući na orijentacijskom natjecanju. Učenice Gordana Borotić, Lara Fotez i Lara Grahovac na orijentacijskom natjecanju ostvarile su 3. mjesto.

 [više]

Akcija „Zelena čistka“ 2017. godine

Autor: Matija Gosler, 25. 4. 2017. 20:54

U sklopu akcije „Zelena čistka 2017. godine - Let`s do it Croatia!“ ekološka grupa Srednje škole Marka Marulića Slatina čistila je prostor oko školskog dvorišta i sportske dvorane. Mala skupina GLOBE grupe priključila se akciji 24. travnja 2017. godine.

 [više]

MEĐUŽUPANIJSKA SMOTRA GLOBE ŠKOLA

Autor: Matija Gosler, 21. 3. 2017. 21:24

Tehnička škola Daruvar bila je domaćin 10, ožujka 2017. godine Međužupanijske Smotre GLOBE škola s područja Virovitičko-podravske, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije. Srednja škola Marka Marulića Slatina sudjeluje u provođenju GLOBE Programa od 2009. godine te su prošlogodišnji rad na Smotri prezentirali Arijan Medvedi, Lara Fotez i Lara Grahovac.

 [više]

ODRŽANA JOŠ JEDNA GLOBE VIDEOKONFERENCIJA

Autor: Matija Gosler, 11. 2. 2016. 23:27

Zahvaljujući naprednim tehnologijama, dana 4. veljače 2016. godine, učenice GLOBE grupe Srednje škole Marka Marulića Slatina sudjelovale su na videokonferenciji osnovnih i srednjih GLOBE škola našeg međužupanijskog GLOBE centra. Konferenciju je organizirala Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara iz Virja, a tema je obuhvatila dogovor o pojedinostima glede nadolazeće međužupanijske smotre kojoj će upravo naša škola otvoriti vrata i ugostiti sudionike natjecanja.

 [više]

Državna smotra GLOBE škola u Solinu od 14. do 16. svibnja 2014.

Autor: Matija Gosler, 23. 5. 2014. 23:33

Svećenik, povjesničar i arheolog don Frane Bulić zapisao je: „Svaki zapis je spomenik, iz spomenika slijedi povijest, iz povijesti svijest, iz svijesti sloboda, a iz slobode sreća“. Učenice naše škole, Lucija Fotez, Andrea Gregurić i Lucija Ivanac, predstavile su projekt Satelitska analiza porječja Drave i Save na Državnoj smotri GLOBE škola. Državna smotra se odvijala na prostorima antičke Salone, a domaćin je bila Osnovna škola Kraljice Jelene u Solinu.

 [više]

„Zelena čistka“ u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina

Autor: Matija Gosler, 28. 4. 2014. 20:03

Povodom Dana planeta Zemlje i u sklopu globalne akcije „Očistimo svijet 2014. godine“ učenici GLOBE grupe Srednje škole Marka Marulića Slatina te učenici 4. razreda opće gimnazije sudjelovali su u provedbi ekološke akcije „Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš“ 26. travnja 2014. godine. Ekološka akcija je koordinirana od strane Grada Slatine i komunalne tvrtke Slatina Kom koji su osigurali volonterima radne/zaštitne rukavice, PVC vreće i kontejner s odvozom otpada.

 [više]

Međužupanijska smotra GLOBE škola

Autor: Matija Gosler, 14. 3. 2014. 15:36

Osnovna škola Virje bila je 11. ožujka 2014. domaćin međužupanijske smotra GLOBE Programa. Smotra obuhvaća škole koje provode GLOBE Program na području Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije. Srednja škola Marka Marulića Slatina predstavila je na Smotri rad Škole unutar godine dana.

 [više]

Videokonferencija o zaštiti okoliša

Autor: Matija Gosler, 18. 2. 2014. 22:10

Učenici GLOBE grupe Srednje škole Marka Marulića Slatina sudjelovali su dana 18. veljače 2014. godine na videokonferenciji povodom zaštite okoliša na prostoru Podravine. U organizaciji Osnovne škole iz Virja videokonferencija je obuhvatila osnovne i srednje škole Virovitičko-podravske, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije. Tema videokonferencije osmišljena je s ciljem razmjene iskustva učenika u školskim projektima o zaštiti okoliša s naglaskom na odlaganje elektroničkog, papirnatog i plastičnog otpada.

 [više]

Međužupanijska smotra GLOBE škola

Autor: Matija Gosler, 13. 3. 2013. 15:18

U ponedeljak, 11. ožujka 2013. godine održana je međužupanijska smotra GLOBE škola na području Virovitičko-podravske, Koprivničko-križevače i Bjelovarsko-bilogorske županije. Domaćin Smotre bila je Osnovno škola Vladimir Nazor u Virovitici.

 [više]

GLOBE učenici Srednje škole Marka Marulića Slatina i XV gimnazije iz Zagreba

Autor: Matija Gosler, 20. 11. 2012. 18:08

Naša škole je 17. studenog 2012. godine posjetila Sajam knjiga – Interliber koji se tradicionalno održava na Zagrebačkom velesajmu. Ove godine smo razmišljajući o projektnim aktivnostima GLOBE Programa odlučili ovaj odlazak u Zagreb iskoristiti za razmjenu iskustva, znanja i projektnih ideja sa jednom od zagrebački gimnazija. Uz pomoć GLOBE baze škola na prostoru Hrvatske, te uz pomoć društvenih mreža odabrali smo XV gimnaziju. Voditeljica GLOBE Programa za njihovu školu, Mihaela Kanceljak-Ilić i voditelj GLOBE Programa naše škole, Matija Gosler dogovorili su detalje našeg susreta.

 [više]

Državno natjecanje i smotra hrvatskih GLOBE škola

Autor: Matija Gosler, 17. 5. 2012. 18:41

Splet plažica, uvala i dražica, mediteransko raslinje, mnogobrojni lokali s domaćnom kuhinjom te gostoljubivi domaćini meke istarske duše dočekat će Vas u rodnom gradu Matije Vlačića – Labinu. Ugodna i topla dobrodošlica dočekala je državno natjecanje i smotru hrvatskih GLOBE škola koja je održana od 13. do 15. svibnja 2012. godine. Osoblje hotela Valamar Girandella iz Rapca i domaćinstvo Srednje škole Mate Blažine iz Labina učinili su boravak na istočnoj obali Istre nezaboravnim.

 [više]

Međužupanijska smotra GLOBE škola

Autor: Sandra Bošnjak, 24. 3. 2012. 15:54

Srednja škola Marka Marulića Slatina sudjelovala je 9. ožujka 2012. godine na međužupanijskoj smotri GLOBE škola Republike Hrvatske. Škola domaćin bila je Osnovna škola Eugena Kumičića u Slatini. Na smotru je bilo prijavljeno devet škola iz Virovitičko-podravske, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije. Učenici naše škole prikazali su putem bloga rad GLOBE grupe u prošloj školskoj godini 2010./2011., te rad u prvom polugodištu školske 2011./2012. godine.

 [više]

XIV. smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola

Autor: Matija Gosler, 18. 5. 2011. 21:12

„Osjetite bogati miris šuma, osluhnite smirujući šum rijeke, pronađite pogledom plahu srnu, dotaknite duh davnih kultura, okusite slatko vino minule berbe i upustite se u istraživanje međimurskog kraja...“

 [više]

Međužupanijska smotra GLOBE škola

Autor: Matija Gosler, 9. 3. 2011. 15:25

GLOBE grupa

Međužupanijska smotra GLOBE škola na području Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije održana je 7. ožujka 2011. godine u Voćinu.
Na smotri je prikazan blog http://globegrupa.blogspot.com s kojim je Srednja škola Marka Marulića Slatina prikazala svoj rad u prošlih godinu dana.

 [više]

 Raspored zvona


On this Day
 

Rubriku izradili:učenici opće gimnazije pod mentorstvom profesorice Sanje Špoljarić

Pano tjedna

Pano su izradili učenici Maria Carmela Dakić 3.att/pto, Nikola Pančić 3.att/pto, Karlo Kajzer 1.att. Ivan Mikić 1.att, Melita Nikolaus 4.att i Larisa Gvojić 4.att. pod mentorstvom profesorice Marine Ivoš.

Instagram
Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2018./2019.

Udžbenici za 2018./2019.

(za popis udžbenika kliknite na sliku)

 
Š K O L S K I V R T


Od šume do školskog hola
Loading...
GRAD SLATINA
Loading...
Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Dan škole 2018.U prezentaciji predstavljamo aktivnosti učenika i nastavnika škole u ovoj školskoj godini.

Korisni linkovi

Susjedne škole

Osnovne škole:
OŠ Eugena Kumičića

OŠ Josipa Kozarca

Srednje škole:

Industrijsko-obrtnička škola

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju