preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 > Projekti  > IPA program  > Vijesti
Vijesti

Potpisan ugovor o provedbi IPA programa za razvoj ljudskih potencijala, komponenta Implementacija novih kurikuluma „Uvođenje e-učenja“

Autor: Petar Žarković, 4. 10. 2010.

Ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Ivan Šutalo i ravnatelj Srednje škole Marka Marulića Slatina Petar Žarković u ponedjeljak, 27. rujna, potpisali su ugovor o provedbi IPA programa za razvoj ljudskih potencijala, komponenta Implementacija novih kurikuluma, pod nazivom „Uvođenje e-učenja radi unaprjeđivanja nastavnih procesa u strukovnim programima u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina i Srednjoj školi Isidora Kršnjavog Našice“.


Ukupna vrijednost projekta iznosi 161.163,67 eura, a nepovratna sredstva Europske komisije iznose 85 posto toga iznosa, odnosno 136.876,30 eura. Najveći dio sredstava bit će utrošen na edukaciju nastavnika strukovnih programa za primjenu modernih, na učenike usmjerenih pristupa u poučavanju, korištenjem suvremenih tehnologija – e-learning, radi dostupnijeg i fleksibilnijeg stjecanja znanja i vještina učenika strukovnih škola i kako bi se poboljšali uvjeti za učenje i poučavanje. Nastavnici će steći nova znanja kroz e-learning akademiju i tečaj engleskog jezika, u školi će opremiti dvije učionice za e-learning, a na studijskom putovanju upoznat će se s praktičnom primjenom takvog načina poučavanja u sredini gdje je ono već zaživjelo.


U Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u ponedjeljak je s ravnateljima škola iz cijele Hrvatske potpisano 18 ugovora. Srednja škola Marka Marulića Slatina jedna je od njih i jedina u Virovitičko-podravskoj županiji kojoj je odobren projekt iz IPA programa razvoja ljudskih potencijala u komponenti uvođenja novih kurikuluma. Partneri škole u projektu su Virovitičko-podravska županija i Srednja škola Isidora Kršnjavog Našice, a pomoć u pripremi i ostvarenju projekta pruža Razvojna agencija Virovitičko-podravske županije Vidra.


Na svečanosti potpisivanja ugovora govorili su ravnatelj Agencije Ivan Šutalo, državni tajnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Želimir Janjić i državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Krešimir Rožman. Oni su čestitali ravnateljima škola i njihovim projektnim timovima  na do sada obavljenom poslu i zahvalili im za napore koje bez ikakve naknade čine za dobrobit svojih ustanova te pozvali na sudjelovanje i u daljnjim natječajima radi korištenja sredstava pretpristupnih fondova Europske unije.


Osim ravnatelja, svečanosti potpisivanja ugovora nazočila je i prof. Kata Vidaković, voditeljica školskog projekta.
Škola za život
Raspored zvona


Pano tjedna

Nakon samostalnog pretraživanja  informacija u digitalnom okružju i usporedbe podrijetla riječi, učenici 1. a prikazali su sintagmu „Sretan Božić” na nekim od njima „najdojmljivijim” jezicima (švedskom, danskom, nizozemskom, rumunjskom, iranskom, armenskom i dr. jezicima). Mentorica učenicima bila je profesorica Željka Orban.

Instagram

Školska zadruga "SLATINA"
Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2019./2020.

Š K O L S K I V R T


Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju