preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 > Projekti  > IPA program  > Vijesti
Vijesti

Završna konferencija IPA projekta „Implementacija novih kurikuluma“

Autor: Sandra Bošnjak, 22. 12. 2011.

U srijedu, 21. prosinca, u Zagrebu je održana završna konferencija projekta „Implementacija novih kurikuluma“ iz Programa Europske unije za Hrvatsku, IPA Komponenta IV – Razvoj ljudskih potencijala, koji je provodio EPRD konzorcij, a čiji je glavni partner u projektu bila Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Konferenciju je organizirala ASOO, a prisutni su bili ravnatelji i profesori prvih 18 srednjih škola kojima su u toj IPA komponenti odobreni EU projekti te predstavnici razvojnih agencija i jedinica lokalne samouprave koje su dale svoj doprinos u realizaciji tih projekata.

Iz Virovitičko-podravske županije konferenciji su prisustvovali pročelnica županijskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesna Šerepac, ravnatelj Srednje škole Marka Marulića Slatina Petar Žarković, voditeljica IPA projekta u toj školi Kata Vidaković i predstavnica županijske razvojne agencije Vidra Željka Obajdin.

Govoreći o značenju sudjelovanja u natječajima Eurospke komisije, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Ivan Šutalo nabrojio je svih 18 srednjih škola dobitnica bespovratnih sredstava Europske unije i čestitao ravnateljima i profesorima na odlučnosti i na implementaciji projekata. Projektni manager Karol Rudny govorio je o važnosti inovacija u ekonomskom društvu, s naglaskom na važnosti inovacija u približavanju strukovnog obrazovanja tržištu rada. O prvoj komponenti provedbe projekta i dva modula osposobljavanja osoblja Agencije i Ministarstva govorio je voditelj projektnog tima Ronnie Harkin, koji se osvrnuo na održane međužupanijske okrugle stolove i konzultacije, te na provedeno studijsko putovanje i tiskane priručnike. O povećanju kapaciteta strukovnih škola za upravljanje projektima kao komponenti 2 projekta govorila je stručnjakinja za osposobljavanje Andreja Tonč. Kao glavne poruke navela je potrebu nastavka jačanja kapaciteta i razmjenu iskustava, te potrebu osiguranja uvjeta za provođenje projekata u strukovnim školama u budućnosti, s naglaskom na financijsko nagrađivanje dodatno angažiranih nastavnika. Svoja pozitiva iskustva o sudjelovanju u natječajima Europske unije, apliciranju projekata i ostvarenim benefitima govorili su ravnatelj Srednje škole Matije Antuna Reljkovića Slavonski Brod Vlado Prskalo, ravnateljica Poljoprivredne škole Zagreb Marica Berdik i ravnateljica Gospodarske škole Varaždin Katica Kalogjera Novak.

 
Škola za život
Raspored zvona


Pano tjedna

Nakon samostalnog pretraživanja  informacija u digitalnom okružju i usporedbe podrijetla riječi, učenici 1. a prikazali su sintagmu „Sretan Božić” na nekim od njima „najdojmljivijim” jezicima (švedskom, danskom, nizozemskom, rumunjskom, iranskom, armenskom i dr. jezicima). Mentorica učenicima bila je profesorica Željka Orban.

Instagram

Školska zadruga "SLATINA"
Škola na društvenim mrežamaKalendar za 2019./2020.

Š K O L S K I V R T


Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju