preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 > Nastava  > Predmeti  > Kuharstvo
Recepti....

Krumpiri punjeni mljevenim mesom

Autor: Sandra Bošnjak, 14. 2. 2012.

Sastojci:
  • 450gr mljevenog mesa
  • 1 glavica luka
  • 2 kg krumpira
  • malo celera
  • Sol,vegeta,crvena mljevena paprika

 


Priprema
  1. Luk i celer zajedno pirajte dok luk ne bude staklast.
  2. Dodajte im meso, crvenu papriku, sol i vegetu.
  3. Krumpir prerezati na polovice, izdubiti i blanširati. Izdubljeni dio krumpira pomješali smo s lukom i začinima.
  4. I sve ostavimo da se kuha jedno 20-ak minuta.
  5. Krumpir slagati u nauljenu tepsiju, začiniti krumpir sa malo vegete.Na to dodati žličicu pasirane rajčice, pa onda meso preko toga.Stavili smo peći u pećnicu 20 min. na 220 celzijusevih stupnjeva.
  6. Pred kraj smo dodali gore sir i vrhnje za kuhanje i zapekli još 5 minuta.
  7. Krumpire punjene mljevenim mesom možete poslužiti kao glavno jelo ili toplo predjelo uz kiselo vrhnje i salatu.
  8. Dobar tek!
     

 





 

Kontaktirajte školu

Link (Knowledge of new addictions):

https://forms.office.com/e/bmeCKRHrxH

Popis udžbenika

Raspored zvona


 

 

eTwinning

Pano tjedna


Tema ovogodišnjeg obilježavanja Dana planeta Zemlje glasi: „Investiraj u naš planet“. Učenici naše škole na panou su zorno prikazali posljedice utjecaja čovjeka na naš planet te predložili konkretne aktivnosti koje možemo i trebamo poduzeti. Materijale za pano prikupili su učenici: Tereza Đorđević (2.a) , Anamaria Jokić (3.a), Valentino Đumlija (3.a), Ines Schweigert (4.b) dok su u izradi panoa sudjelovale učenice: Lana Kovačević (3.a), Gabriela Kovačević (3.a), Ines Schweigert (4.b) i Izabela Štimac (4.b). Mentor učenicima je profesorica Dragana Medved.

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"
Škola na društvenim mrežama



Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ss.marka.marulica@vt.t-com.hr
preskoči na navigaciju