Krumpiruša i povrtna salata sa feta sirom
Autor: Sandra Bošnjak, 6. 2. 2012.
Naš prvi recept koji preporučujemo je poznato bosansko jelo - krumpiruša. Krumpirušu ili pitu od krumpira možete jesti za doručak, ručak ili večeru.
Priprema i recept su jednostavni, a sastojci nisu skupi. Kao prilog uz ovo ukusno jelo preporučujemo finu i osvježavajuću povrtnu salatu sa feta sirom.
Sastojci za krumpirušu: | |
Nadjev:
|
Premaz i zalijevanje:
|
Priprema
Posluživanje Savijače ostavite stajati oko 10 minuta i poslužite s kiselim vrhnjem. |
|
Sastojci za povrtnu salatu s feta sirom: | |
|
|
Priprema
Posluživanje Krumpirušu poslužite s povrtnom salatom. |
|
Tema ovogodišnjeg obilježavanja Dana planeta Zemlje glasi: „Investiraj u naš planet“. Učenici naše škole na panou su zorno prikazali posljedice utjecaja čovjeka na naš planet te predložili konkretne aktivnosti koje možemo i trebamo poduzeti. Materijale za pano prikupili su učenici: Tereza Đorđević (2.a) , Anamaria Jokić (3.a), Valentino Đumlija (3.a), Ines Schweigert (4.b) dok su u izradi panoa sudjelovale učenice: Lana Kovačević (3.a), Gabriela Kovačević (3.a), Ines Schweigert (4.b) i Izabela Štimac (4.b). Mentor učenicima je profesorica Dragana Medved.