Učenici smjera agroturistički tehničar sa profesoricom Stipanić na predmetu Kuharstvo uvježbavaju svoje kuharske vještine. Svaki tjedan preporučit će nam jedan ukusan recept. Uživajte u njihovim preporukama i dobar tek!
Recepti....
Mesne okruglice u umaku od pasirane rajčice sa krumpir pireom
|
Sastojci:
-
450gr mljevenog mesa
-
1 glavica luka
-
1 jaje
-
1 režanj bijelog luka
-
100gr krušnih mrvica
-
1 kg krumpira
-
750ml pasirane rajčice
-
malo mediteranskog mixa
-
1 žličica šećera
-
Začini :sol,papar,crvena začinska paprika, vegeta,kurkuma,mljeveni chilli,origano
|
Priprema
-
Meso stavimo u posudu i izmješamo ga. U njega dodamo 1 jaje, papar, sol, vegeta, crvena začinska paprika, malo kurkume. Sve dobro izmješamo i na kraju dodamo 100 grama krušnih mrvica da poveže smjesu.
Oblikujemo male kuglice i valjamo ih u krušne mrvice.
-
Krumpir ogulimo, izrežemo i stavimo kuhati.
-
Kada je krumpir gotov, procjedimo ga,izgnječimo ga,dodamo maslac,mlijeko,papar,sol.sve dobro izmješamo.
-
U jednu posudu stavimo vodu. Kada voda zavrije, na nekoliko minuta stavljamo blanširati mesne okruglice.Kada su okruglice gotove, dodamo 750ml pasirane rajčice, izmješamo polako i dodamo 1 žličicu šećera, origano, mljeveni chilli i malo mediteranskog miksa.
-
Sve ostavimo da se kuha 20-ak minuta.
-
Možemo poslužiti uz vrhnje za kuhanje.
-
Dobar tek!
|
|
|
|
Popis udžbenika
Raspored zvona
eTwinning
Pano tjedna
Tema ovogodišnjeg obilježavanja Dana planeta Zemlje glasi: „Investiraj u naš planet“. Učenici naše škole na panou su zorno prikazali posljedice utjecaja čovjeka na naš planet te predložili konkretne aktivnosti koje možemo i trebamo poduzeti. Materijale za pano prikupili su učenici: Tereza Đorđević (2.a) , Anamaria Jokić (3.a), Valentino Đumlija (3.a), Ines Schweigert (4.b) dok su u izradi panoa sudjelovale učenice: Lana Kovačević (3.a), Gabriela Kovačević (3.a), Ines Schweigert (4.b) i Izabela Štimac (4.b). Mentor učenicima je profesorica Dragana Medved.
Instagram
Školska zadruga "SLATINA"
Škola na društvenim mrežama
Školska zadruga
Š K O L S K I V R T