preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 > Nastava  > Predmeti  > Kuharstvo
 

Učenici smjera agroturistički tehničar sa profesoricom Stipanić na predmetu Kuharstvo uvježbavaju svoje kuharske vještine. Svaki tjedan preporučit će nam jedan ukusan recept. Uživajte u njihovim preporukama i dobar tek!


Recepti....

Nadjevene rajčice na primorski način

Autor: Sandra Bošnjak, 19. 10. 2012.

 

NADJEVENE RAJČICE NA PRIMORSKI NAČIN

Sastojci:
  • 4 veće rajčice
  • 15 dag tunjevine
  • 1 glavica luka
  • 2 kisela krastavca

  • 4 zelene masline
  • 1 limun
  • 1 dl ulja maslinovog ulja
  • peršin, vlasac, sol i papar

Priprema
Vrijeme pripreme:30 min
Težina: Lagano
  1. Rajčicama odrežemo vrh, izdubimo sredinu i okrenemo da se iscijedi voda.
  2. Luk, kisele krastavce i masline usitnimo, tunjevinu zgnječimo vilicom i sve zajedno izmiješamo.
  3. Dodamo kosani peršin i vlasac, ulje, posolimo, popaprimo i nakapamo limunov sok prema želji.
  4. Rajčice punimo pripremljenim nadjevom, ohladimo i poslužimo kao hladno predjelo, uz bilo koji sir.
  5. Dobar tek!

 




Popis udžbenika

Raspored zvona


 

 

eTwinning

Pano tjedna


Tema ovogodišnjeg obilježavanja Dana planeta Zemlje glasi: „Investiraj u naš planet“. Učenici naše škole na panou su zorno prikazali posljedice utjecaja čovjeka na naš planet te predložili konkretne aktivnosti koje možemo i trebamo poduzeti. Materijale za pano prikupili su učenici: Tereza Đorđević (2.a) , Anamaria Jokić (3.a), Valentino Đumlija (3.a), Ines Schweigert (4.b) dok su u izradi panoa sudjelovale učenice: Lana Kovačević (3.a), Gabriela Kovačević (3.a), Ines Schweigert (4.b) i Izabela Štimac (4.b). Mentor učenicima je profesorica Dragana Medved.

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"
Škola na društvenim mrežama



Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ss.marka.marulica@vt.t-com.hr
preskoči na navigaciju