Učenici smjera agroturistički tehničar sa profesoricom Stipanić na predmetu Kuharstvo uvježbavaju svoje kuharske vještine. Svaki tjedan preporučit će nam jedan ukusan recept. Uživajte u njihovim preporukama i dobar tek!
Recepti....
Njoki sa špinatom
NJOKI SA ŠPINATOM
Sastojci:
-
1 kg brašnastog krumpira cca.
-
500 g mekog bijelog brašna
-
1 jaje
-
250 g mladog špinata
-
sol, muškat
|
|
Priprema
Vrijeme pripreme:60 min
Težina: Srednje zahtjevno
-
Skuhati krumpir u kori.
-
Oguliti ga i zgnječiti tako da bude bez grudica.
-
Posoliti i dodati muškat ( po želji).
-
Blanširati mladi špinat i sitno ga isjeckati.
-
Ohladiti.
-
Dodati cca. jednu šaku ovako pripremljenog špinata u krumpir.
-
Dodati jaje i postepeno dodavajući brašno, umijesiti tijesto.
-
Tijesto mora biti glatko i ne smije se lijepiti za prste.
-
Otrgnuti komad tijesta i oblikovati valjak na pobrašnjenoj dasci.
-
Rezati komadiće tijesta ( mogu biti pravilni ili nepravilni oblici).
-
Kako bi svaki komadić dobio utore i bolje upio umak može se prevući preko ribeža ili utisnuti utore vilicom.
-
Njoki se kuhaju u kipućoj slanoj vodi i čim isplivaju na površinu, treba ih izvaditi cjedilom.
-
Dobar tek!
|
Popis udžbenika
Raspored zvona
eTwinning
Pano tjedna
Tema ovogodišnjeg obilježavanja Dana planeta Zemlje glasi: „Investiraj u naš planet“. Učenici naše škole na panou su zorno prikazali posljedice utjecaja čovjeka na naš planet te predložili konkretne aktivnosti koje možemo i trebamo poduzeti. Materijale za pano prikupili su učenici: Tereza Đorđević (2.a) , Anamaria Jokić (3.a), Valentino Đumlija (3.a), Ines Schweigert (4.b) dok su u izradi panoa sudjelovale učenice: Lana Kovačević (3.a), Gabriela Kovačević (3.a), Ines Schweigert (4.b) i Izabela Štimac (4.b). Mentor učenicima je profesorica Dragana Medved.
Instagram
Školska zadruga "SLATINA"
Škola na društvenim mrežama
Školska zadruga
Š K O L S K I V R T