Bruscheti sa sirom i šunkom
Autor: Sandra Bošnjak, Martina Kostanjevac, 22. 1. 2013.
BRUSCHETI SA SIROM I ŠUNKOM
Sastojci:
|
Priprema
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina: Jednostavno
Bruschetta je jelo iz centralne Italije, datira iz čak 15. stoljeća. Originalna bruschetta je prepečeni kruh natrljan češnjakom, solju i maslinovim uljem.
1. Priprema kruha: Na svaku krišku kruha tanko namazati margarin.
2. Priprema nadjeva: Salamu i sir narezati na trakice. Staviti u posudu i pomiješati s vrhnjem.
3. Priprema za pečenje: Na kruh stavite nadjev. Sve posložite u lim za pečenje. Možete dodati masni papir.
Pećnicu zagrijte na 180°C i pecite oko 20 minuta.
4. Dobar tek!
Tema ovogodišnjeg obilježavanja Dana planeta Zemlje glasi: „Investiraj u naš planet“. Učenici naše škole na panou su zorno prikazali posljedice utjecaja čovjeka na naš planet te predložili konkretne aktivnosti koje možemo i trebamo poduzeti. Materijale za pano prikupili su učenici: Tereza Đorđević (2.a) , Anamaria Jokić (3.a), Valentino Đumlija (3.a), Ines Schweigert (4.b) dok su u izradi panoa sudjelovale učenice: Lana Kovačević (3.a), Gabriela Kovačević (3.a), Ines Schweigert (4.b) i Izabela Štimac (4.b). Mentor učenicima je profesorica Dragana Medved.