Oslić s limunom
Autor: Sandra Bošnjak, Martina Kostanjevac, 5. 2. 2013.
OSLIĆ S LIMUNOM
Sastojci:
|
Priprema
Vrijeme pripreme: 60 min
Težina: Srednje zahtjevno
1. Priprema oslića: Svaki komad oslića dobro očistite.
2. Limun narežite na kolute, a očišćene osliće namažite s vegetom. Pripremljene osliće stavite u lim za pečenje te ih prekrijte s kriškama limuna.
3. Pečenje: Pećnicu zagrijte na 180°C i pecite osliće oko 15 minuta. Pečene osliće pospite s maslinovim uljem.
4. Dobar tek!
Tema ovogodišnjeg obilježavanja Dana planeta Zemlje glasi: „Investiraj u naš planet“. Učenici naše škole na panou su zorno prikazali posljedice utjecaja čovjeka na naš planet te predložili konkretne aktivnosti koje možemo i trebamo poduzeti. Materijale za pano prikupili su učenici: Tereza Đorđević (2.a) , Anamaria Jokić (3.a), Valentino Đumlija (3.a), Ines Schweigert (4.b) dok su u izradi panoa sudjelovale učenice: Lana Kovačević (3.a), Gabriela Kovačević (3.a), Ines Schweigert (4.b) i Izabela Štimac (4.b). Mentor učenicima je profesorica Dragana Medved.